Banános clafou’
Az a jó abban, ha vége az ohodának, hogy az ember még többet főz a gyerekeire, mint egyébként. Bár a főzést mostanában nem visszük túlzásba, mert igazság szerint ez az a szakasza az évnek, amikor mindent úgy kéne enni ahogy van. Így aztán gyakorta előfordul, hogy a Nők lecsót esznek, én meg csak néhány paradicsomot, egy kevés sós túróval.
S mivel a Nők nagyon is tudatosan étkeznek, így a rendeléseik is könnyedén teljesíthetőek, mert van annyi rálátásuk már a dolgokra, hogy abból dolgozom, ami van itthon. Így aztán tegnap Zsófi végigpásztázta a konyhai kínálatot, majd közölte, hogy banános süteményre vágyik, és úgy gondolja, hogy előnyére válna a dolognak, ha még egy kis csokoládé is kerülne a tésztába.
Ilyen instrukciókkal felszerelkezve alkottam meg a tegnapi süteményt.
Banános clafoutis
3 nagyobb, érett banán
3 tojás
12 dkg rétesliszt
3 dl tejszín
2 tk vaníliás cukor
4 ek cukor
2 tk holland kakaópor
A pitetálat kivajazom. A centis karikára vágott banánokat a tálba fektetem, majd a kakaós tésztával leöntöm s az egészet bedugom a 185 fokra előmelegített sütőbe. Addig sütöm, amíg szépen fel nem jön és meg nem színesedik.
Sejtésem szerint egy gombóc vaníliafagylalt nem árt neki.