You are here: Home > Édes élet > Banános clafou’

Banános clafou’

Az a jó abban, ha vége az ohodának, hogy az ember még többet főz a gyerekeire, mint egyébként. Bár a főzést mostanában nem visszük túlzásba, mert igazság szerint ez az a szakasza az évnek, amikor mindent úgy kéne enni ahogy van. Így aztán gyakorta előfordul, hogy a Nők lecsót esznek, én meg csak néhány paradicsomot, egy kevés sós túróval.

S mivel a Nők nagyon is tudatosan étkeznek, így a rendeléseik is könnyedén teljesíthetőek, mert van annyi rálátásuk már a dolgokra, hogy abból dolgozom, ami van itthon. Így aztán tegnap Zsófi végigpásztázta a konyhai kínálatot, majd közölte, hogy banános süteményre vágyik, és úgy gondolja, hogy előnyére válna a dolognak, ha még egy kis csokoládé is kerülne a tésztába.

Ilyen instrukciókkal felszerelkezve alkottam meg a tegnapi süteményt.

Banános clafoutis

3 nagyobb, érett banán

3 tojás

12 dkg rétesliszt

3 dl tejszín

2 tk vaníliás cukor

4 ek cukor

2 tk holland kakaópor

A pitetálat kivajazom. A centis karikára vágott banánokat a tálba fektetem, majd a kakaós tésztával leöntöm s az egészet bedugom a 185 fokra előmelegített sütőbe. Addig sütöm, amíg szépen fel nem jön és meg nem színesedik.

Sejtésem szerint egy gombóc vaníliafagylalt nem árt neki.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.