You are here: Home > Nem folyékony, de kenyér > Újkrumplis kenyér

Újkrumplis kenyér

Mi van, ha marad egy kevés petrezselymes újkrumpli és üresen ásít a kenyérkosár? Na, ilyenkor születnek a legszebb házasságok. Most egy korábban már megénekelt, saját kifejlesztésű kenyeret készítettem, a maradék vajon párolt, petrezselymes újkrumpli megmentése végett…

Újkrumplis kenyér 


26 dkg rétesliszt


14 dkg finomliszt

1/2 tk cukor

2 tk só

1 dkg vaj

1,7 dkg friss élesztő (1/3 kocka)

1,6 dl langyos tej

15 dkg főtt krumpli

2 tk sikér

Az alapanyagokat összeöntöm a kenyérsütő üstjébe, a krumplival vagy bajmolódom, vagy csupán rábízom a kenyérsütő lapátjaira. A kenyeret sütőpapíros jénaiban sütöm., 200 fokon. Amikor már barna a teteje, kiszedem a jénaiból, és a sütőrácson kicsit hagyom, hogy a feneke és az oldala is megszínesedjen.

Napokig friss.

A fotózánál persze nem bírtam magammal és a még forró kenyeret szegtem meg…. s ez valjuk be látszik is rajta…

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.