Újkrumplis kenyér
Mi van, ha marad egy kevés petrezselymes újkrumpli és üresen ásít a kenyérkosár? Na, ilyenkor születnek a legszebb házasságok. Most egy korábban már megénekelt, saját kifejlesztésű kenyeret készítettem, a maradék vajon párolt, petrezselymes újkrumpli megmentése végett…
Újkrumplis kenyér
26 dkg rétesliszt
14 dkg finomliszt
1/2 tk cukor
2 tk só
1 dkg vaj
1,7 dkg friss élesztő (1/3 kocka)
1,6 dl langyos tej
15 dkg főtt krumpli
2 tk sikér
Az alapanyagokat összeöntöm a kenyérsütő üstjébe, a krumplival vagy bajmolódom, vagy csupán rábízom a kenyérsütő lapátjaira. A kenyeret sütőpapíros jénaiban sütöm., 200 fokon. Amikor már barna a teteje, kiszedem a jénaiból, és a sütőrácson kicsit hagyom, hogy a feneke és az oldala is megszínesedjen.
Napokig friss.
A fotózánál persze nem bírtam magammal és a még forró kenyeret szegtem meg…. s ez valjuk be látszik is rajta…






