You are here: Home > Vegasztro > Mediterrán gombás rizssaláta

Mediterrán gombás rizssaláta

DSC_2983_v_V

Gombás rizssaláta

1 nagy bögre rizs

2 bögre víz

40 dkg vegyes konzerv gombasaláta (csiperke, rókagomba, laskagomba)

30 szem olívabogyó

20 szem kapribogyó

2-3 ek olíva olaj (+ 1-2 a rizshez)

2-3 tk borecet

1 tk oregano

A rizst kis olíva olajon kifehérítem, picit sózom, hozzáadom az oreganot, majd kétszeres vízben megfőzöm. Amikor kész, tálba teszem és hagyom hűlni. Amikor már langyosra hűlt a rizs, akkor a vegyes gombasalátáról lecsöpögtetem a levet, majd nagyobb deszkára borítom és késsel kicsit aprítok a nagyobb darabokban lévő gombákon. A magmentes olívabogyót és a leszárazott kapribogyót is felaprítom (az olívát formás körökre, a kaprit csak úgy apróra), majd a gombához adom, végezetül az összes zöldséget összeforgatom a rizzsel. Ezután meglocsolom olíva olajjal, majd ennél kicsit óvatosabban ízesítem borecettel. Alaposan átforgatom, ha kell sózom és tálalom.

Grillhúsokhoz, sült csirkéhez tökéletes, de magában is kiadós és laktató fogás.

FontleLibra-POLO-kek-fekete_v

A posztban elkészített fogáshoz az ásványvizet a Fonte Libra családi ásványvíz biztosította.

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply