Mediterrán gombás rizssaláta
Gombás rizssaláta
1 nagy bögre rizs
2 bögre víz
40 dkg vegyes konzerv gombasaláta (csiperke, rókagomba, laskagomba)
30 szem olívabogyó
20 szem kapribogyó
2-3 ek olíva olaj (+ 1-2 a rizshez)
2-3 tk borecet
só
1 tk oregano
A rizst kis olíva olajon kifehérítem, picit sózom, hozzáadom az oreganot, majd kétszeres vízben megfőzöm. Amikor kész, tálba teszem és hagyom hűlni. Amikor már langyosra hűlt a rizs, akkor a vegyes gombasalátáról lecsöpögtetem a levet, majd nagyobb deszkára borítom és késsel kicsit aprítok a nagyobb darabokban lévő gombákon. A magmentes olívabogyót és a leszárazott kapribogyót is felaprítom (az olívát formás körökre, a kaprit csak úgy apróra), majd a gombához adom, végezetül az összes zöldséget összeforgatom a rizzsel. Ezután meglocsolom olíva olajjal, majd ennél kicsit óvatosabban ízesítem borecettel. Alaposan átforgatom, ha kell sózom és tálalom.
Grillhúsokhoz, sült csirkéhez tökéletes, de magában is kiadós és laktató fogás.
A posztban elkészített fogáshoz az ásványvizet a Fonte Libra családi ásványvíz biztosította.