You are here: Home > Édes élet > Gesztenyekrém, amarettoval

Gesztenyekrém, amarettoval

A szelídgesztenyét leggyakrabban sütve szoktuk enni, a püréhez, krémhez való alapanyagot inkább előre ízesített, bekevert masszaként szerezzük be, pedig sokkal finomabb, ha mi magunk készítjük el. Szerencsére egyre több helyen kapni pucolt szelídgesztenyét, amiből sokféle finomságot készíthetünk.

DSC_2883_vv_V

Amarettos gesztenyekrém

30 dkg pucolt szelídgesztenye

porcukor ízlés szerint

25 dkg mascarpone

5-6 ek tej

2 ek méz

3 tk amaretto likőr

20 dkg amaretti keksz

1 tk vanília esszencia

A gesztenyéket egy lábasba teszem és kevés vízzel felöntöm. A vízhez 2 ek mézet adok, s addig főzöm a gesztenyét, amíg nem nem puhul. Ezután leszűröm, majd krumplinyomóval krémesítem. A krémhez hozzáadom a mascarpone sajtot, a tejet, a likőrt és a vanília esszenciát, valamint annyi porcukort, amitől kellemesen édes lesz. Alaposan kikeverem, ha kell kis tejjel még lazítom. Ezután egy nagyobb mozsárban finoman megtöröm a kekszet, majd a morzsa felét négy tál aljába szórom, erre halmozok egy-egy adag krémet, amire megint morzsa jön, majd még egy réteg krém. Végezetül tejszínhabbal koronázom és tálalom.

Ha valaki alkoholmentesen szeretné elkészíteni, akkor az amaretto likőr helyett tejjel lazítsa a krémet.

 

 

 

 

FontleLibra-POLO-kek-fekete_v

  A posztban elkészített fogáshoz az ásványvizet a Fonte Libra családi ásványvíz biztosította.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.