You are here: Home > Nem folyékony, de kenyér > Koprás zsemle

Koprás zsemle

A Nők a menzai koszt mellett, minden nap visznek magukkal uzsonnát. Hol egy kis süteményt, gyümölcsöt, zöldséget, hol klasszikus szendvics kerül a dobozokba. A szendvics alapját képező péksütemény is sokszor a házi pékségből kerül ki.

DSC_2707_vv

Korpás zsemle

45 dkg tönköly finomliszt

2 ek tönköly korpa

2 csipetnyi só

1 tk porcukor

3 dl víz

3 ek olíva olaj

2 dkg friss élesztő

Az élesztőt a cukorral folyékonnyá morzsolom, majd az olajjal együtt vízhez adom. A lisztet kimérem és átszitálom, majd hozzáadom a sót, a korpát, s végezetül a folyadékkal tésztává gyúrom. A tésztát alaposan kidolgozom, majd egy olajjal vékonyan kikent tálba fektetem, tiszta konyharuhával letakarom és meleg helyen hagyom, hogy egy órát keljen.

Amikor duplájára kelt a tészta, akkor finoman lisztes deszkára borítom, átgyúrom, majd 8 zsemlét formázok belőle. Sütőpapíros tepsire teszem és szobahőmérsékleten negyed órát hagyom pihenni. 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütöm.

A kész tésztát rácsra téve hagyom kihűlni.

 

 

 

FontleLibra-POLO-kek-fekete_v

 A posztban elkészített fogáshoz az ásványvizet a Fonte Libra családi ásványvíz biztosította.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.