Birsalmás pulykamell
Anya egy időben sokat készített ezt az ételt a birsalmás időszakokban, most egy ismerősünk kérésére kerestettem vele elő. Arra jutottunk, hogy mindketten elkészítjük még a héten. 
Birsalmás pulykamell
4 szelet pulykamell (50 dkg)
1 nagyobb birsalma
4 dkg vaj
2 dl tejszín
2 dkg cukor
2 dkg finomliszt
2-3 szem szegfűszeg
1 csipet őrölt gyömbér
só
A birsalmát meghámozom, kicsumázom és felszeletelem. A pulykaszeletek mindkét felét megsózom, majd lisztbe forgatom. Egy serpenyőbe vajat olvasztok és a pulyka mindkét oldalát ebben aranyszínűre sütöm. A pecsenyeléből a húst félreteszem. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban a birsalmaszeleteket üvegesre párolom, majd szűrőkanállal kiemelem, s visszateszem a húst. ezután hozzáadom a szegfűszeget és gyömbért, majd felöntöm a cukorral kikevert tejszínnel. Kis lángon 10 percig főzöm, majd a birsalmát is a serpenyőbe teszem. Párolt rizzsel készítem.








Köszönöm szépen! Elkészítettük. Úgy érzem jól sikerült és sikert aratott. Kipróbáltuk egy olyan változatot is, hogy kevés füstöl sajtot is adunk hozzá. Szerintem nem árt neki.