You are here: Home > Húúús > Birsalmás pulykamell

Birsalmás pulykamell

Anya egy időben sokat készített ezt az ételt a birsalmás időszakokban, most egy ismerősünk kérésére kerestettem vele elő. Arra jutottunk, hogy mindketten elkészítjük még a héten. :)

Page_18_quince_-_Rea_Mammoth,_Meechs_Prolific,_Orange,_Champion (1)

Birsalmás pulykamell

4 szelet pulykamell (50 dkg)

1 nagyobb birsalma

4 dkg vaj

2 dl tejszín

2 dkg cukor

2 dkg finomliszt

2-3 szem szegfűszeg

1 csipet őrölt gyömbér

A birsalmát meghámozom, kicsumázom és felszeletelem. A pulykaszeletek mindkét felét megsózom, majd lisztbe forgatom. Egy serpenyőbe vajat olvasztok és a pulyka mindkét oldalát  ebben aranyszínűre sütöm. A pecsenyeléből a húst félreteszem. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban a birsalmaszeleteket üvegesre párolom, majd szűrőkanállal kiemelem, s visszateszem a húst. ezután hozzáadom a szegfűszeget és gyömbért, majd felöntöm a cukorral kikevert tejszínnel. Kis lángon 10 percig főzöm, majd a birsalmát is a serpenyőbe teszem. Párolt rizzsel készítem.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Birsalmás pulykamell”

  1. Gabor szerint:

    Köszönöm szépen! Elkészítettük. Úgy érzem jól sikerült és sikert aratott. Kipróbáltuk egy olyan változatot is, hogy kevés füstöl sajtot is adunk hozzá. Szerintem nem árt neki.