You are here: Home > Édes élet > Tiramisu

Tiramisu

Tegnap grillezni készültünk. Amiből persze nem lett semmi. Pontosabban a lávakő beköltözött a konyhapultra, a kolbászok tepsibe heveredtek és a sütő grillrácsa alatt szoláriumoztak, a többiek átminősültek benti köretnek, a desszerteknek meg úgyis mindegy volt. Így aztán a grillközeli élményt tartva ettük magunkat degeszre.
Desszert gyanánt egy nagy adag sárgabarackos-málnás clafoutist készítettem meg egy tálkányi tiramisut.
Tiramisu
4 tojás
25 dkg mascarpone
3 dl tejeskávé
5 kocka cukor
3-4 ek méz
2 ek rum
20 dkg olasz babapiskóta
2 ek holland kakaópor
A kávét lefőzöm, levesestálba öntöm, tejjel, cukorral és rummal kikeverem. A tojásokat szétválasztom. A sárgájukat kikeverem a sajttal és a mézzel, majd felverem a fehérjéket és azt is beleforgatom. A babapiskótákat óvatosan megáztatom a  kávéban (de nem hagyom, hogy szöttyös legyen!!), lepakolom egy sorba, majd ráhalmozom a krémem egyharmadát, majd újra áztatott piskóta, krém, piskóta, krém. A tetejét megszórom kakaóporral és a tálamat legalább 4-5 órára a hűtőbe teszem.

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.