You are here: Home > Folyékony, de nem kenyér > Thai rákleves

Thai rákleves

Többször elkészítettem már, fotózni eddig egyszer sem sikerült, aminek az az oka, hogy mindig a karácsonyi vacsora részét képezte,  s nem volt képem a családot még ezen a jeles ünnepen is azzal zaklatni, hogy várjanak, amíg én fotózok.

Így aztán az alábbi receptet nem követi kép.

Thai rákleves

2 dkg friss gyömbér

2 darabka chili paprika

4 dl kókusztej

5 dl alaplé

3 ek szójaszósz

2 ek citromlé

30 dkg paradicsom

15 dkg előfőzött garnéla

3-4 szál újhagyma

A chilit kimagozom, apró karikákra vágom. A gyömbért egy evőkanállal könnyedén meghámozom (Tényleg. Tessék kipróbálni!) és felaprítom, az újhagymákat karikára vágom. A paradicsomokat lobogó vízbe mártom, majd lehúzom a héjukat és szintén felkockázom. Egy lábasban olajat hevítek és az újhagymát ledinsztelem. Amikor már majdnem jó, akkor hozzáadom a gyömbért és a chilit, s 1-2 percet pirítom. Ezután felengedem kókusztejjel és az alaplével. Néhány percet hagyom, hogy az ízek összeérjenek, majd hozzáadom a leöblített rákokat és a paradicsomkockákat. Közepes lángon főzöm egy kicsit, majd zárásként citromlével és a szójaszósszal ízesítem. Az újhagyma zöld szárával dekorálva tálalom.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.