You are here: Home > Könyvről > Anders de la Motte – Måns Nilsson – A halál színre lép, Végzetes ajánlat

Anders de la Motte – Måns Nilsson – A halál színre lép, Végzetes ajánlat

Peter Vinston, a pedáns stockholmi rendőr épp jól megérdemelt betegszabadságát tölti az idilli svéd vidéken, közel elvált feleségéhez és a vele élő lányához és messze a fővárosi nyomozóhatóságtól, amikor több nyomoznivalója is akad a bérelt nyaralója közvetlen közelében. Bár pihenni jött és szándékozott, a szabadságolások és a bűnesetek szokatlan mivolta okán nagyon hamar a helyi rendőrörsön találja magát, ahol tanácsadói minőségben oszthatja meg – egyetemi tananyagként is szolgáló – tudását, nyomozati módszereit. A kisváros, a falvak láncolata, az emberi kapcsolatok azonban számtalan meglepetést tartogatnak számára is, az együttélés itt más hőfokon zajlik, mint a nagyvárosban és koránt sem könnyű eligazodni a rokoni szálak, a gyerekkori barátságok, sérelmek, vagy épp az egyszervolt szerelmek szövevényében.

vinston2

Anders de la Motte és Måns Nilsson közös regénysorozatából eddig két kötet jelent meg a General Press gondozásában. Az Österleni gyilkosságok című sorozat főhőse telitalálat, a magas, deltás, kicsit mizantróp, de nagyon is tettre kész és éles eszű Peter Vinston igazán jó karakter, akinek vidéktől való idegenkedése fokozatosan szűnik a kötetek során, ahogy a bűnesetek nyomán egyre jobban megismeri az itt élőket, és azok is lassan megismerkednek a magának való nyomozóval.

A halál színre lép és a Végzetes ajánlat ügyesen megírt, remek karakterábrázolásokkal teli, a svéd vidéki nyugalmat, sokszínűséget is bemutató, fordulatokban is gazdag, kellemes olvasmány, amely tartalmas szórakozást tartogat számunkra.

vinston1

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.