Korianderes csicseriborsó curry, chapatival és pirított rizzsel
A hétvégi nehézételek (házi disznótoros, rántotthús) után, a vega énem kezeli a fakanalat. Tegnap ropogós hagymacsíkokkal tűzdelt paradicsomleves ettünk, ma meg elcsalinkáztam újfent Indiába.
Szerencsémre a Nők nem zárkóznak el semmiféle étel elől, így nyugodt szívvel kísérletezem rajtuk.
Korianderes csicseriborsó curry, chapatival és pirított rizzsel
50 dkg csicseriborsó
2 nagyobb paradicsom
friss koriander (egy kevés is elég)
1 citrom leve
3 gerezd fokhagyma
2 nagyobb vöröshagyma
vaj
só
3 tk garam masala
1 tk frissen reszelt gyömbér
A csicseriborsót előző este beáztatom. Másnap sós vízben felteszem főni. A felkockázott hagymát és a fokhagymát vajon megpárolom. Hozzáadom a gyömbért, a cikkekre vágott paradicsomokat és a garam masalát. Összefőzöm.
Mikor megfőtt a csicseriborsó, beleöntöm és a főzővizéből is merek át egy pár kanállal. Összerottyantom a curry-s alappal a borsót, majd hozzáfacsarom a citromlevet, ráeresztem a friss korianderleveleket és picit sózom.
Chapati
25 dkg átszitált finomliszt
1 ek vaj
1 dl víz
1 tk só
Az alapanyagokat alaposan összekeverem, hagyom kicsit pihenni. A tésztából hengert formálok, szeletekre vágom (kb 8-10). A szeleteket gombóccá gúrom, amjd sodrófával lehellet vékonyra nyújtom. Ey palacsintasütőt átkenek olajos papírral és jól felhevítem. Ebben sütöm a tésztakorongokat.