You are here: Home > Vegasztro > Korianderes csicseriborsó curry, chapatival és pirított rizzsel

Korianderes csicseriborsó curry, chapatival és pirított rizzsel

A hétvégi nehézételek (házi disznótoros, rántotthús) után, a vega énem kezeli a fakanalat. Tegnap ropogós hagymacsíkokkal tűzdelt paradicsomleves ettünk, ma meg elcsalinkáztam újfent Indiába.

Szerencsémre a Nők nem zárkóznak el semmiféle étel elől, így nyugodt szívvel kísérletezem rajtuk.

Korianderes csicseriborsó curry, chapatival és pirított rizzsel

50 dkg csicseriborsó

2 nagyobb paradicsom

friss koriander (egy kevés is elég)

1 citrom leve

3 gerezd fokhagyma

2 nagyobb vöröshagyma

vaj

3 tk garam masala

1 tk frissen reszelt gyömbér

A csicseriborsót előző este beáztatom. Másnap sós vízben felteszem főni. A felkockázott hagymát és a fokhagymát vajon megpárolom. Hozzáadom a gyömbért, a cikkekre vágott paradicsomokat és a garam masalát. Összefőzöm.

Mikor megfőtt a csicseriborsó, beleöntöm és a főzővizéből is merek át egy pár kanállal. Összerottyantom a curry-s alappal a borsót, majd hozzáfacsarom a citromlevet, ráeresztem a friss korianderleveleket és picit sózom.

Chapati

25 dkg átszitált finomliszt

1 ek vaj

1 dl víz

1 tk só

Az alapanyagokat alaposan összekeverem, hagyom kicsit pihenni. A tésztából hengert formálok, szeletekre vágom (kb 8-10). A szeleteket gombóccá gúrom, amjd sodrófával lehellet vékonyra nyújtom. Ey palacsintasütőt átkenek olajos papírral és jól felhevítem. Ebben sütöm a tésztakorongokat.

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.