You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > ZAM! – új kultúr- és gasztrohely a Balaton partján

ZAM! – új kultúr- és gasztrohely a Balaton partján

A Balatonnal mindig averzióim voltak. Egyszerűen nem találtam azt a formát, amiben jól éreztem volna magam, így afféle utazóvá avanzsáltunk az évek alatt, akik lopva magukévá teszik, ami kedvükre való és a nagyonbalaton hangulatot meghagyják azoknak, akik ebben látnak rációt.

A ZAM!-ot azonban nekem találták ki, hiszen minőségi teret és szórakozási lehetőséget teremt, már bizonyított és Pesten megszeretett gasztro- és kultúrpartnerekkel, könnyed, nem túlgondolt grillkonyhával és olyan miliővel, amire az én lelkem vágyik. A Balaton itt túlmutat a talpasok, a sekély víz, a kötelező lángos adta kereteken, a zamárdi parton megjelent térben egészen más formában élvezhető a vízparti lét, nem különülve, véletlenül sem ujjeltartva, csak máshogy.

zam3

A Kednik Géza által partközelbe álmodott épület méreteit meghazudtolóan tágas és funkcióit tekintve sokrétű.

zam6

Akad itt minden, ami egy nyári hétvégét vagy hetet bearanyoz, a magas minőségű – a Bake My Day által szolgáltatott – pékáruért is érdemes ide zarándokolni, vagy ha igazán jó kávéra vágyunk, amit a Budapest Coffee csodás alapanyagaiból varázsol elénk – a nap bármely szakában -Szathmáry Dóri barista.

zam7

Fagyizni is leugorhatunk, a KedvesKrém állandó, tejes és sorbet fagylalt szortimentjében minden szezonális és klasszikus íz megtalálható.

zam9

A konyha csakugyan klassz, Szőke Attila jó arányérzékkel találta el a laza, de bisztrós, könnyed, de minőségi hangvételt, amelyben kellemes, nyári fogások találhatók, mind a bruncholáshoz, mind pedig egy kiadós ebédhez. A grillre hangolt ételek mellett izgalmas, nagyon gyümölcsös limonádék és koktélok kísérik a létezést a ZAM! teraszán, meg persze élőzene.

zam4

A ZAM! ugyanis arra vállalkozott, hogy nem csak egy minőségi gasztrohelyet kínál az ide érkezőknek, hanem közösségi teret hoz létre tartalmas zenei és kulturális kínálattal, aminek Lévai Balázs a letéteményese. Az ő munkáját dicséri a gazdag júliusi program, aminek eseményeire érdemes benevezni. A ZAM! teraszán zajló programok ingyenesek, az épület ufo terében – pont olyan belül, mint a Tardis – viszont fizetős, kis létszámú, meghitt hangulatú esteket, programokat terveznek. Az elkövetkező két hónapban vendég lesz itt többek között Csuja Imre, Czutor Zoltán, Vecsei H. Mikós, Bérczesi Róbert, Pál Feri atya, Grecsó Krisztián, a Lóci játszik együttes és Mucsi Zoltán is.

zam5

A Zam! a tó körül egyre élénkülő biciklis társadalom számára is fontos állomássá kíván válni. Éppen ezért a gyerekeknek, pontosabban az aktív nyaralásra vágyó kisgyerekes családoknak kifejlesztett Digitális Vándor applikáció legújabb, kerékpáros tanösvénye is a Zam!-tól fog indulni. A fejlesztés jól halad, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség együttműködésében valósul meg.  

zam2

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.