You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Free Place Cafe – glutén-, tej- és szójamentes speciality kávézó Budapesten

Free Place Cafe – glutén-, tej- és szójamentes speciality kávézó Budapesten

Régóta nagy híve vagyok a minőségi kávénak és a kávézókat szintén szívből kedvelem. A pandémia alatt is leginkább ez a közösségi tér hiányzott az életemből, a barista által készített, magas minőségű alapanyagból születő klasszikus vagy újhullámos kávés italokról nem is beszélve.

Budapestiként átlag felett jó dolgom van, a gasztroforradalom  e mellékfelkelése akkorát ment székesfővárosunkban, hogy ma már nem hogy negyedei vannak a speciality kávézóknak, hanem a kisebb, magukra valamit adó kávézók is elkezdtek odafigyelni a miből, mivel, hogyan szentháromságára.

A belvárosi újhullámos kávézók origója valahol a Bazilika és a Tőzsdepalota között húzódik, ezen a mezsgyén jelent meg mindenki és ide zarándokolunk el most is, ha igazán jó kávéra vágyunk. Ahogy az urbanizációnál lenni szokott, a kezdeti településszerkezet folyamatosan bővül, a néhány utca ma már egész negyedet harapott ki magának a belvárosból, amelynek egyik legújabb és sok szempontból fontos tagja a Free Place Cafe.

freep3_v

A Free Place Cafe egy olyan újhullámos kávézó, amelyet a tulajdonosok kávészeretete és az évek során felfedezett táplálékallergiái hívtak életre. A három tulajdonos mindegyike rajong a kávéért, de a kávézás teljes élvezetének eleddig igazából nem tudta átadni magát, mivel a kávéhoz kapcsolódó egyéb szolgáltatásokat szinte sehol sem tudta igénybe venni. A kávézás ugyanis  sok esetben komplex műfaj, a kávé, kávés ital igényel némi kiegészítést, jó, ha van sütemény, péksütemény  vagy szendvics, hogy a kávézás reggeli, brunch, uzsonna keretében valósulhasson meg.

A táplálékallergiások meg sok esetben a saját intoleranciájuk okán kiszorulnak ezekből a keretekből. Ezt – saját bőrükön – megtapasztalva döntöttek úgy a Free Place Cafe tulajai, hogy egy olyan helyet keltenek életre, amely tej-, glutén- és szójamentes alternatívát kínál, ahol nincs keresztszennyeződés, az allergénekkel való találkozás kockázata a nulla, ahol az ételintoleranciával élők nyugodtan hátradőlhetnek és élvezhetik a bőséges, számunkra veszélytelen, minőségi választékot.

freep1_v

A környezettudatos, a magas minőséget minden szempontból szem előtt tartó választékhoz egy helyes parányi kávézó társul, amely a Podmaniczky utca azon részén fekszik, amely a Nyugatitól, a Nagymezőről és a Bajcsyról is könnyen megközelíthető.

Mivel a tulajdonosi trió tagjai mind érintettek, így komoly házon belüli tesztelés előzte meg a termékek bevezetését és a portfólió kialakítását, itt csak olyan sütemény, szendvics és kávé kapható, amely nem csak minőségében, hanem összetételében és az általa közvetített ízélményben is a legtöbbet kínálja.

A Free Place Cafe ideális helyszín egy hétvégi családi reggelihez, süteményezéshez, barátnős brunchokhoz, be lehet futni egy jó kávéért és szendvicsért munkába menet, vagy le lehet támasztani a laptopot és kényelmesen meginni egy cortado-t, lattét vagy flat white-ot, ha már csak a pihenés vár ránk.

A süteményválasztékban megtalálhatók a közkedvelt nyers vegán sütemények (amelyek megfelelnek a tej-, glutén- és szójamentességnek természetesen), valamint helyben sült friss gluténmentes péksütemények és mutatós, tartalmas szendvicsek (van vegán is!) várják a vendégeket. A fogadtatás minden esetben családias, nem véletlen, hogy a novemberi nyitás óta már számos törzsvendéget tudhat magáénak a hely.

freep3_v

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.