You are here: Home > Édes élet > Szilvás papucs

Szilvás papucs

Egy kis könnyed levezetésre vágytam, így összeállítottam a gyors tepertős tésztám felét, némi módosítással és megtöltöttem sült szilvalekvárral.

Szilvás papucs

30 dkg finomliszt

10 dkg töpörtyűkrém

1 tojás sárgája

1 csomag szárított élesztő

0,7 dl tej

1 csapott ek. tejföl

frissen őrölt fekete bors

sült, hozzáadott cukor nélküli szilvalekvár

Az alapanyagokat alaposan összedolgozom, majd a tésztát egy közepes keverőtálba teszem, tiszta konyharuhával letakarom, fél órát meleg helyen kelesztem. Finoman lisztezett felületen ujjnyi vastag téglalapra nyújtom, majd 3-4 centis téglalapokra/kockákra vágom, amelyek közepébe egy csík lekvárt teszek, majd a tészta ellentétes sarkait összecsípem, alaposan összesodrom a tésztát.

180 fokra előmelegített sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg a tészta alja megszínesedik (mivel nincs rajta tojás és töpörtyűs a tészta, csalóka a dolog, érdemes többször ránézni sütés közben).

szilváspapucs_v

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.