Szilvás papucs
Egy kis könnyed levezetésre vágytam, így összeállítottam a gyors tepertős tésztám felét, némi módosítással és megtöltöttem sült szilvalekvárral.
Szilvás papucs
30 dkg finomliszt
10 dkg töpörtyűkrém
1 tojás sárgája
1 csomag szárított élesztő
0,7 dl tej
1 csapott ek. tejföl
só
frissen őrölt fekete bors
sült, hozzáadott cukor nélküli szilvalekvár
Az alapanyagokat alaposan összedolgozom, majd a tésztát egy közepes keverőtálba teszem, tiszta konyharuhával letakarom, fél órát meleg helyen kelesztem. Finoman lisztezett felületen ujjnyi vastag téglalapra nyújtom, majd 3-4 centis téglalapokra/kockákra vágom, amelyek közepébe egy csík lekvárt teszek, majd a tészta ellentétes sarkait összecsípem, alaposan összesodrom a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg a tészta alja megszínesedik (mivel nincs rajta tojás és töpörtyűs a tészta, csalóka a dolog, érdemes többször ránézni sütés közben).