You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Nápoly közelebb van, mint gondolnánk – Donna Mamma Pizza Napoletana

Nápoly közelebb van, mint gondolnánk – Donna Mamma Pizza Napoletana

Pontosabban a nápolyi pizza. Az igazi nápolyi pizza. Mert ugye nápolyinak bárki nevezhető a pizzáját, de igazi, tanúsítvánnyal igazolt nápolyi pizza már kevés akad a városban. Konkrétan kettő. De az országban sincs több, sőt a környező országokból is kevesen szerezték meg az ehhez kellő – nápolyi szakemberek által – megítélt oklevelet.

A Donna Mamma Pizza Napoletana stábja azonban semmit nem bízott a véletlenre, úgy érezték, hogy ha már a viszonylag telített budapesti pizzás piacra szeretnének belépni, akkor tisztességesen teszik, valami olyan plusszal a tarsolyukban, ami felülemelheti őket a nagy átlagon, amivel más nívót kínálhatnak. De ez a tanúsítvány nem csak marketing szempontból ötös, hanem lehetőséget ad arra, hogy egy olyan meglévő szaktudásra támaszkodjanak, ami segít kihagyni a kísérletezés fázisát, az innen-onnan ellesett tippek és trükkök pénzt és időt nem kímélő próbálgatását.

donna1

Szerencsére a nápolyiak nem irigyek, saját példájukon tanulták meg, hogy jobb, ha elárulják a titkaikat, kitanítják a pizzaiolo-kat, mintha számtalan kókler vágja tönkre a nápolyi pizza nimbuszát. Így aztán a világ minden tájáról örömmel fogadják a tanulni vágyókat, és 10 nap alatt az alapanyagoktól, a technológián, technikán át, a tészta mögötti kémiáig mindent megtanítanak, amit tudni kell, és ami a későbbi, tapasztalati évekhez jó alapot kínál.

Hozzáértő kezek között készül a pizza

Hozzáértő kezek között készül a pizza

A Donna Mamma csapata azonban nem elégedett meg a tanultakkal, ők még az elismerésre is vágytak, így a kinti trénerüket felkérték egy további oktatásra, amihez hozzá tartozott a kinézett üzlethelyiség berendezésében való szakmai együttműködés, az alapanyagok és a berendezés legfontosabb elemét jelentő kemence kiválasztása.

Az eredmény ma már a falon látható, a AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana) sorszámozott engedélye mutatja, hogy itt bizony, az Astorián, Budapest szívében valódi nápolyi pizza sül.

A választék bőséges, az alapanyagok java olasz, a feltétek egy része is, érdemes egy jó pizza margheritával indítani, ott ismerszik meg az igazi történet, a legegyszerűbb, legtisztább formájában mutatkozik meg a pizza, aztán jöhetnek a csűrések-csavarások, hogy a végén megint visszatérjünk a tökéletes tészta, a Vezúvon termű san marzano paradicsom és a mozzarella elronthatatlan hármasához.

Nem csak finom, esztétikus is

Nem csak finom, esztétikus is

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.