You are here: Home > Termékekről > Egy csészével a tökéletes napért – megérkeztek a Costa kávéi

Egy csészével a tökéletes napért – megérkeztek a Costa kávéi

Szögezzünk le valamit: a szüleim erősen kávéfüggők. Ennek köszönhetően én is hamar megismerkedtem a kávéval, sőt, amikor három éve Costa Ricában voltunk, akkor kávéfarmon, pörkölő üzemben is jártam. Bár nagyon alapos bemutatón szemléltették az arabica ültetvényen zajló munkát, és a kávébabok feldolgozását, az egész számomra nem ért igazán sokat, hiszen akkoriban még csak ritkán ittam egy kávét, főleg akkor, ha kínáltak.

Egy haszna azonban volt a lassú ismerkedésnek: a mai napig nem a praktikuma miatt fogyasztom a kávét. 

Azóta persze már viszonylag sokat kávézom, még az iskolában is van egy kis piros kapszulás kávéfőzőnk. Viszont bármilyen furcsa, én még – a Costa Rica-in túl – sosem vettem részt kávékóstoláson. Kóstoltam már sokféle kávét, de sosem ittam úgy ezt az italt, hogy közben egy szakember elmondja, hogy ami a poharamban van, az mitől olyan amilyen.

Ez tegnap megváltozott. A Costa Coffee baristája, Gávris Iván nem csak, hogy remek kávét készített nekünk, hanem részletesen azt is elmagyarázta, hogyan kell egy ilyen italt helyesen kóstolni. 

Costa_Coffee

Korábban sosem szerettem a rövid fekete kávékat, de csak most, pontosabban tegnap jöttem rá, hogy nem az itallal volt gondom. Nem ittam jól. A bemutatón ugyanis megtudtam, hogy az undorító és egyben viccesnek is ható szürcsölésnek mekkora szerepe van abban, hogy az ízeket rendesen érezzük. Iván azt szintén elmesélte, hogy Gennaro, a Costa mester baristája olyan hangosan szürcsöl, hogy négy emelettel lejjebb is hallani, ha kóstol. 

Gennaro azonban nem csak szürcsölésével vált legendává körünkben, találkoztunk is vele, pontosabban egy videóüzenetben köszöntött minket, és elmondta, hogy mennyire örül, hogy végre nálunk is elérhetők lesznek termékeik, amelyeken annyit dolgoztak. Szerinte nem érdemes Costa kávé nélkül kezdeni a napot, mert ilyenkor akár az egyszerű dolgok is félremehetnek. De nincs mit aggódnunk, hiszen most, hogy már a szemes és őrölt kávéik is elérhetők, azaz sokat könnyebb dolgunk lesz, hiszen bármikor, otthon is elkészíthetjük és fogyaszthatjuk, a gondosan megalkotott kávéikat. 

Costa_Coffe_portfólió

Hamarosan kapszulás változatban is érkeznek majd a Costa kávék, és akkor már a mi kis piros kávéfőzőnk szintén főzhet olyan kávét számunkra, amellyel biztos semmi nem megy félre a nap folyamán.

(Szerző: Hildebrand Celina Anna, Fotós: Mészáros Péter/Coca Cola HBC)

costa2_v

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.