You are here: Home > Édes élet > Tejfölös csöröge

Tejfölös csöröge

Bár még az olvasóim egy része is furcsán nézett rám, én már Vízkereszt napján sütöttem egy hatalmas adag fánkot. Egyszerűen vágtam rá. Azt hiszem idén gazdag fánktermés várható a farsangi időszakban, most úgy érzem, hogy megtaláltam a januári-februári időszak gondűző desszertjét.

A mostani egy igazán jó tésztájú, nagyon finom, könnyen elkészíthető példány.

Tejfölös csöröge

3 db tojás

3 ek. cukor

3,5 ek. tejföl

3 mk. sütőpor

3 tk. ecet

60 dkg finomliszt

1 csipetnyi só

A lisztet egy tálba szitálom, sütőporral, cukorral és egy csipetnyi sóval elkeverem. A tojásokat felütöm, elhabarom, majd a tejföllel és az ecettel kikeverem, és a liszthez adom. Rugalmas, jól gyúrható, nem túl puha tésztát kapok, amit azonnal lisztezett felületen kisujjnyira nyújtok, majd derelyevágóval ovális darabokra vágok. A darabkák közepét bevágom, a tészta egyik felét azon átdugom.

Az előkészített fánkokat forró, de közepesnél kicsit magasabb hőfokra visszavett lángon tartott kókuszzsírban aranybarnára sütöm, majd papírtörlőn lecsepegtetem.

Frissen, lekvárral kínálom.

fánk

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.