You are here: Home > Termékekről > Kezdjük az őszt ALDI borokkal!

Kezdjük az őszt ALDI borokkal!

A BALATONBOGLÁR Kristinus Cuvéeszemfüles ALDI-vásárlóknak már egy ideje feltűnt, hogy a nyári borkínálat az eddiginél jobban fókuszált a magyar borokra, több magyar pincészet palackjára lelhettünk rá a kínálatban. Ez most ősszel is pont így van, a legismertebb borászatok és a vásárlói visszajelzések alapján legsikeresebbnek, legkeresettebbnek ítélt pincészetek tételeivel várhatjuk a szüretet.

Ezekben a tételekben nem csak az a különleges, hogy valóban a keresletet figyelembe véve kerülnek be, maradnak bent az áruházlánc szortimentjében, hanem sok olyan egyedi palackkal is találkozni, amely kizárólag az ALDI vásárlói számára érhető el. Ilyen a Kristinus Pincészet, Sauvignon Blanc és Chardonnay házasítása, illetve szintén ennek az együttműködésnek a keretein belül került a kínálatba a Vylyan Pincészet Syrah-Cabernet Franc házasítása, a Laposa Pincészet Prizma fehérbora, illetve a Lajvér Borászat Aura névre keresztelt fehér cuvée-je.

Az őszi újdonságokat és a meglévő választék kedvenceit egy zártkörű sajtóeseményen mutatták be a VILLÁNY Vylyan Cabernet Sauvignonszakmai újságíróknak, akik megfelelő ételpárokkal kóstolhatták össze, tesztelhették le az adott tételeket.

Így kapott a szekszárdi borvidékről származó üde, könnyed, gyümölcsös illatokban gazdag Merlot rosé egy görögdinnyével körített mozzarella falatot partnernek, amelyet a hagyományos bazsalikom mellett, egy kevés földes, meleg ízekben gazdag szezámmag tett teljessé. Az áruházlánc egyik különleges tételéhez, a Laposa Prizma kristálytiszta, intenzív illatú, friss savakkal rendelkező fehérborához enyhén ázsiai beütésű, gyömbéres, korianderes, finoman citrusos almasalátát és enyhén hőkezelt pisztrángot kínáltak.

Hideg előétel_Marinált pisztráng másolata

A vacsora meleg előételéhez, a rákmártással és karamellizált karfiolból készített krémmel kínált Szent Jakab kagylóhoz pedig a már említett, a Kristinus Borbirtok égisze alá tartozó, finom zöld villanásokkal tarkított, ízében is zöld gyümölcsöket rejtő Fehér cuvée illett.

A főétellel elérkezett a vörösborok ideje, amelyek képviseletében a Vylyan Pincészet Cabernet Frank-Syrah házasítása adott tökéletes hátteret a rosé kacsamellhez. A bor gyümölcsös illatához, fűszerességéhez jól illeszkedett a kacsa mellé kínált meggypüré és a céklatextúrák.

Főétel_Kacsamell cékla variációkkal másolata

A túrógombóc sokadik reneszánszát éli, aminek csak örülni lehet. A hagyományos gombócok mellett számtalan jól eltalált újraértelmezéssel is találkozni a tányérokon. Bárhogy is alakuljon a túró sorsa, a benne lévő savak reflexió után kiáltanak, azaz érdemes a gyümölcsösség mellett a túró savasságát is figyelembe venni a hozzá illő bor kiválasztásakor. Ezért volt a vacsorát lezáró fogáshoz ideális desszertbor a Tolnai borvidékről származó Tolnai Cabernet Sauvignonból készült rosé.

Desszert_Túró mousse és gombóc eperrel (1)

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.