Kenyérkoszorú házi fondüvel
A fondü a svájciak nagy ajándéka az emberiségnek. Az olvasztott sajtba mártott finomságokkal könnyű jóllakni és előkészítése sem igényel túl sok munkát. A klasszikus fondü hiányában azonban nem kell elkeseredni, egy nagyobb pitetálban mi is elkészíthetjük a magunk házi fondüjét.
Kenyérkoszorú házi fondüvel
3 db 25 dkg-os camembert
2 adag a Mirelle-féle tökéletes pizzatésztából
4-5 gerezd fokhagyma
2 mk olasz fűszerkeverék
2 mk szárított oregánó
6 dkg vaj
A tésztát a szokott módon elkészítem, kevés olasz fűszerkeverékkel megbolondítva. A megkelt bucit négy felé vágom és a négy buciból 6 közel egyforma zsemlét formázok. A sajtokat óvatosan megskalpolom, egynek alját és tetejét is levágom. A fokhagymákat megpucolom, a gerezdeket hosszába négy felé vágom. A sajtok metszetébe oregánót hintek, majd fokhagymatiplikkel összeillesztem és a sajttornyot a pitetál vagy sütőpapírral bélelt tortaforma közepébe illesztem, a bucikkal meg szépen körberakom. Amikor kész vagyok sóval finoman meghintem a tésztát és apró vajdarabokat szórok még rá. 185 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a bucik szép aranybarnára nem sülnek.