You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Kishusom, trendi kolbászok

Kishusom, trendi kolbászok

A belvárosi gasztrokínálat új versenyzője a nyár közepén nyitott, a Madách tér és a Gozsdu közötti kellemes átjáróban, ahol ott a belvárosi miliő, a Madách-házak nyújtotta látvány, de mégsem a Gozsdu zárt tömbje öleli körül az apró, de ügyesen kialakított teret.

A Kishusom megtévesztő enteriőrje csak elsőre az, a trópusi dekoráció nagyon is helyén való, hiszen illeszkedik a koncepcióba, amely a Kishusomat afféle kolbászparadicsomként pozicionálja a gombamód szaporodó street food kifőzdék között.

A húsevők Mekkájában számtalan módozatban fogyaszthatjuk a kolbászt. Az ügyesen szerkesztett étlap elsőre túl röpkének tűnik, de ahogy felfedezzük a mögöttes tartalmat, azaz, hogy hogyan is kombinálhatók az egyes elemek, máris a túl széles választék adta döntésképtelenség fázisába érkezünk. Szerencsére nincs rossz döntés, bár vannak egymásnak teremtett párok. A különféle kolbászokat a világ számos gasztronómiai köpönyegébe burkolhatjuk, születhet franfurter alapú Banh Mi, azaz vietnámi kompozícióba kerül a virsli. De ugyanez a metamorfózis történhet a marhakolbásszal is, amelynek ízjegyei jól passzolnak a thai ihletésű Curry íz- és életképhez.

husom1_v

A köretek tovább színesítik a képet és növelik az egy fogáson belüli textúrák és ízek számát. A burgonyasaláta vagy épp a lila káposztás, szemes mustárral megpimpelt káposztasaláta jól alkalmazkodik ezekhez a kolbász-csendéletekhez.

S akkor még nem tettünk említést a meztelen kolbászokról, ahol nem a különféle stílusoktól nyer egyedi külsőt az étel, hanem a kolbászhúsban rejtezik a hozzáadott érték, a töltelékben bújnak meg a húst kiegészítő ízek. Ezek a meztelen kolbászok saját szószválogatást kapnak, amelyek mindegyike ezt a töltött, ízesített verziót hivatott szolgálni.

Az meg már csak extra hab a tortán, hogy a kolbászok mellett desszert is van az étlapon. A rejtélyes napi desszert mögött egy sztenderd mód kapható mákos guba található, amit valóban vétek lenne már édességekkel rotálni, annyira könnyű, ízes. Nincs cukorsokk, helyette van légiesen könnyű vaníliás hab, alatta jó tészta és szemes mák, azaz minden ott van a helyén és még élvezetet is nyújt. Guba fronton igazi áttörés.

husom2

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.