You are here: Home > Termékekről > Délice, az elegancia új mértéke

Délice, az elegancia új mértéke

A ChocoMe-vel való kapcsolatom két Gáborral indult. A mindig minden újdonságra vevő, elképesztően lelkes, kimeríthetetlen szuperlatívuszkészlettel rendelkező Turóczi Gábor jóvoltából ismerkedtem meg Mészáros Gáborral, akivel a közös céges múlt, valamint a csokoládé iránti olthatatlan kíváncsiság és szeretet okán hamar megtaláltuk a közös hangot.

A kellemesen temperált parányi műhelyben T. Gábor hangalámondása mellett M. Gábor készítette ha nem is az első, de az első tízezer ChocoMe szórt tábla egyikét. Most meg már a hárommilliomodik termék eladásán is túl van azóta a sikert, sikerre halmozó cég.

Amíg a Gresham pódiumán beszélő, izguló, üzletemberré lett chocolatiert figyelem, az is eszembe jut, hogy milyen embert próbáló munka van mögötte. Mert ezt a sikert nem adták ingyen. Ok, nem találta fel a spanyolviaszt, nem ő az első, s a kezdeti sikerek után nem is az egyetlen, aki Magyarországon, a világon hasonló termékskálával bír, de benne megvan az az elszántság, hogy nem elégszik meg a jóval, hanem a lehető legjobbra törekszik. Folyamatosan.

A világ számára adott alapanyagokból készített termékeit mindig is ez a gondosan ápolt, jó mederbe terelt maximalizmus emelte ki. Eddig. Most azonban olyan újítással lépett a színre, ami ugyan bárkinek adott, mégis csak kevesen élnek vele. A Cacao Barry-vel közösen megalkották a ChocoMe saját csokoládéját, amely kizárólag Gábor ízlését tükrözi, s amivel másnál biztosan nem találkozhatunk. A Párizs melletti laborban kifejezetten egyedi ízprofilú csokoládékat készítenek az erre nyitott szakemberek számára, itt lehetőség van a világ legjobbjait összekóstolni, megálmodni, letesztelni, hogy mi az a savasság, gyümölcsösség, csonthéjasokra emlékeztető aroma, amitől a csokoládé valóban egyedi, felejthetetlen lesz.

Gábor és az ő csokoládéja, azaz a Délice ízprofilja

Gábor és az ő csokoládéja, azaz a Délice ízprofilja

Gábor ebben is egészen izgalmas utat választott. A kiegyensúlyozott, 72, 2 százalékos étcsokoládé alapját két termőterületről származó kakaóbab adja. A perui trinitario és a santo domingoi forastero keverékében találta meg Gábor azt, amit keresett: a fűszerességet, a gyümölcsös aromákat és az olajos magvakra utaló jegyeket. Az elkészített csokoládét pedig új termékcsaláddá nemesítette, s ennek tagjai a mai nappal debütálnak.

21457327_1699148646770026_1405090891999041230_o

A korábbi termékeknél nem beszélhettünk a csokoládé egyediségéről, hiszen jó minőségű, de bárki számára elérhető termékekről volt szó, ahol főleg a feldolgozás mibenléte adta meg a kívánt egyedi attitűdöt. A Délice esetében viszont már maga az alapanyag is egyedi, így nagyon óvatosan kell bánni a feldolgozásával, hogy a nehezen kialakított karakterét ne elnyomja, hanem kiegészítse vagy finoman hangsúlyozza az, amit hozzáad a csokoládémester.

21414698_1699148440103380_854253129867810778_o

A termékskála épp ezért szűkös, nincs minden földi jóval megszórt Délice, de van ausztrál víztározóból származó sóval finoman hintett tábla, kapható – a csokoládé gyümölcsös aromáira játszó – kampoti vörös borssal ízesített változat, kakaóbab törettel gazdagított táblájában nem csak ízek adnak egymásnak randevút, hanem a csokoládé kvintesszenciáját hordozó töret extra textúrával is gazdagítja a táblát. Ezen kívül a cég egyik zászlóshajójának tekinthető Rafiné családban is született egy Délice-ben drazsírozott tétel, amelynek alapját szicíliai mandula adja és a végső szó egy leheletnyi perui kakaóporé.

21319217_1699148870103337_7655482550657919598_o

 

 

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.