You are here: Home > Folyékony, de nem kenyér, Vegasztro > Currys körtekrémleves

Currys körtekrémleves

Cserke tegnapi VKF kiírása és a mostanában folyvást bennem kavargó kísérletezhetnék eredményeként ma egy új leves született.

Nem hiszem, hogy a földön elsőként, csak most, csak itt…de számomra egy klassz bevásárlás alatti tervezgetés, hazafelé tartó álmodozás és konyhában töltött öt perc eredménye.

Nyár elején nagy lelkesen meséltem, hogy van új zöldségesünk. Ami mára ingatlanirodává avanzsált. Az okok érthetőek, kivülálló laikusok számára is egyértelmű. A hely sajnos nem az otthonfőző családokról híres, arról nem is beszélve, hogy a frissen szakmát váltott tulajok nem tudták itt tartani a gyakorlott és nagyon jó kereskedő Zsuzsit.

Zsuzsinak elege lett és ment. Az üzlet meg szép lassan, alig egy hónap alatt meghalt. Jelenleg festik, hogy méltó legyen a másik két ingatlanirodához, ami a tőszomszédságában van.

Én meg neszét vettem, hogy Zsuzsi most a tulajok másik boltjában dolgozik. Ma leellenőriztem és tényleg.

Három hét után visszahívták. Most a békási boltot viszi, töretlen lelkesedéssel, szép áruval. Én meg, ha nincs is közel, de hétfőn-szerdán-pénteken át fogok járni Hozzá vásárolni. Ez van. Számít, ha jó a kereskedő.

Currys körtekrémleves (kétszemélyes adag)

1 ek vaj

2 tk curry

1 tk szerecsendió

1 tk gyömbér

3 ek cukor

csipet só

2 dl tejföl

2 vilmoskörte

maréknyi mazsola

A vajat megolvasztom, a curryt egy kicsi megpirítom. A körtéket félbevágom, kikapom a magházukat, majd szépen kockára metélem őket. Rádobtam a currys vajra, megforgatom benne a kockáimat, majd hozzáadom a mazsolát. Picit felengedem,  fűszerezem és addig hagyom főni, amíg a körte félig meg nem puhul és a mazsola is kellőképp felenged. Ezután tejföllel behabarom. Langyosan tálalom.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.