You are here: Home > Vegasztro > Franciasaláta

Franciasaláta

A franciasaláta nem csak az ünnepekkor vethető be, hanem akkor is, amikor már nem csúszik a kevert saláta, nem kell a főzelék, de mégis ennénk egy nagyobb adag zöldséget, gyümölcsöt.

2 nagyobb alma
30 dkg sárgarépa
30 dkg krumpli
1 kis üvegnyi csemegeuborka
30 dkg zöldborsó

2 dl majonéz
3 dl 20%-os tejföl
2 dkg porcukor
2-3 mk mustár
csipetnyi só
frissen őrölt fekete bors

A krumplikat megpucolom, kis kockára vágom, a sárgarépát megpucolom, s apró, kockára emlékeztető darabokra vágom. A krumplit és a sárgarépát egy nagyobb lábasba vagy gőzpárolóba teszem. Hozzáadom a fagyasztott zöldborsót és enyhén sós vízben megfőzöm/megpárolom. Amíg készülnek a zöldségek, addig a csemegeuborkát és a megpucolt, kicsumázott almát is nagyjából a többivel azonos méretű kockára vágom.

A majonézt alaposan kikeverem a tejföllel, hozzáadom a porcukrot, egy kevés sót és egy pici borsot is adok hozzá, majd még egyszer átkeverem, hogy a krém homogénné váljon. A mártáshoz hozzáadom az almát, az uborkát, a krumplit, a sárgarépát és a borsót. Óvatosan, hogy meg ne törjenek a zöldségek, az egészet átforgatom, majd a tálalás előtt, néhány órára a hűtőbe teszem.

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.