You are here: Home >Archive for október, 2013

Múzeum Kávéház

Kislánykoromban nagyon szerettem, amikor hazalátogattak a kanadai rokonaink. Apám bátyja egy hihetetlen jó szándékú, nagyvonalú ember volt, kellő anyagi háttérrel ahhoz, hogy az itt tartózkodása alatt a szegény budai rokonságát csupa jóféle étterembe vigye. Így jutottunk el hol a Gundelbe, hol a Gellértbe, hol az Aranyszarvasba, hol pedig a – kevesek által ismert, de igencsak jó […]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Alma slafrokban, avagy alma pongyolában, nem beszélve a köntösbe bújt almáról

Talán sokan már nem is tudják, hogy mi is az a slafrok, ellenben az alma slafrokban kifejezésre megjelenik lelki szemeik előtt a fahéjas porcukortakaró alatt pihenő meleg, alma, fahéj és vaj illatát árasztó desszert. Az egyszerűségében nagyszerű fogáshoz minimális alapanyag szükségeltetik, időigénye is viszonylag kevés és a család legkisebb tagjait is nyugodtan be lehet vonni […]

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Az angol konyha, az angol gasztronómia

Sok ismerősöm, barátom, szakmabeli társam megrökönyödésére én szeretem az angol konyhát. Becsülöm az egyszerűségét, a sokszínűségre való törekvését, a folyton megújulni képes voltát. Kedvelem a mostani szakácsait és tisztelettel adózom a régiek előtt. Az angol konyha milyenségének megértéséhez szükség van az angol történelem ismeretéhez, amely sokban befolyásolta a sziget gasztronómiájának alakulását. Minderről bővebben a Mindmegettén […]

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Maggifű

A porleveseknek és a leveskockáknak van egy igen jellegzetes, semmivel össze nem téveszthető illata. Ez nem afféle kemikália, hanem egy régóta kedvelt gyógynövény, amelynek gyökerét, magjait és leveleit az ókor óta használja az emberiség. A lestyán ma nem tartozik a divatfűszerek közé, de ennek ellenére érdemes vele fűszerezni, ízesíteni az ételeinket. Részletes lestyántörténelem és felhasználási […]

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS