You are here: Home > Édes élet, Éttermekről, cukrászdákról > Sissi fagylaltbirodalom

Sissi fagylaltbirodalom

Gödöllő számomra mindig egyet jelentett a kastéllyal, a főúri léttel, majd a Nők érkeztével új értelmezést kapott a hely, már egy kék és egy fehér paripa is beúszott az agyamba, Czigány Zoltán fantasztikus mesehősei, Csoda és Kósza, szombat óta pedig a nyál is összefut a számban a város említése kapcsán.

A szabadnak tűnő, de nagyon is kötött asszociációs láncot a Sissi fagylatbirodalom hívta életre, ahová a jó sorunk – egy nagyon kedves invitálásnak köszönhetően – vetett el. Bár nem én vagyok a legnagyobb fagylaltfogyasztó a Földön, de a mértékletességem legfőképp igényességet takar, egyszerűen ritkán találok kedvemre való fagylaltot. A legtöbb fagylalt túl édes, túl gejl, egyenízében számtalan E tolakszik. A jó fagylalt azonban nem ilyen és sajnos még mindig igen ritka és nehéz fellelni.

De Gödöllőn kincset találtunk. A főtéren hosszú évek óta üzemelő Sissi testvére a város egy kevésbé frekventált pontján található, ellenben messzi vándorok számára ideális, hisz könnyen lehet parkolni, kényelmes terasszal és tág belső térrel rendelkezik, valamint egy olyan fagylaltpulttal, amiben ottjártunkkor ötvennégyféle, igen 54-féle fagylalt várt ránk.

12

A Nőkön is éreztem a terhet, amibe jómagam is belefutottam: Mi alapján válasszak? Melyiket szeressem? Szerencsére az eladók lelkesen segítettek, s a különféle ételintoleranciák mellett is fogyasztható, cukor- vagy épp laktózmentes finomságokon kívül kezdett kirajzolódni a fagylalttérkép. Voltak gyümölcsös változatok, fagylaltozói klasszikusok és fagylaltba álmodott torták is.

A magam részéről egy színre, állagra mutatós mangóval kezdtem (cukormentes), majd egy saját kreálmánnyal, a Lédával folytattam és a mindent eldöntő, afféle zsinórmértékként is használható pisztáciafagylalttal zártam.

10A mangó telt, kellemes ízvilággal bírt, nem hazudozott, azt kínálta, amit vártam, lágyan, krémesen, tejmentesen. A Léda, ez a süteményből született fagylalt szintén azt hozta, amit vártam, a kávés-diós alapízt szépen színezte a fahéjas-almás öntet, amihez extra textúrát kínált a belekevert mák. Plusz ajándék volt, hogy nem a cukor mennyiségét használták fokmérőnek, voltak annyira bátrak, hogy visszavegyenek a sokak által elvárt mennyiségből és az alapanyagok ízét engedjék előtérbe.

A pisztácia szintén nagyon kellemes volt, ott lebegett benne az a sósság, amitől ellenállhatatlanná válik. Itt sem volt kényszeresen túlgondolva az ízvilág, az alapanyagok tették a dolgukat, hozták a jó fagylalttól elvárható nívót.

A Sissi fagylaltbirodalom története – fagylalttól, mindentől függetlenül – megér egy misét. Micsoda vállalkozó szellem kell ahhoz, hogy valaki kalandvágyból vegyen egy fagylaltozót, majd a falon függő recept alapján induljon el felfedezőútra a cukrászatban, találja meg a számára helyes utat. A fagylaltfőboszorkányként emlegetett Koncz Andrea családi együttműködésben fejleszti azóta is a recepteket, sorra születnek az újabb elképzelések, valósulnak meg a fagylaltba zárt sütemények.

Az új cukrászdában azonban már nem csak fagylalt formájában lehet süteményhez jutni, a hely adottságainak köszönhetően itt már most bő a süteményválaszték, amit az őszi-téli hónapokban még tovább szeretnének fejleszteni.

Bloghoz való képek3

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.