You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról, Húúús, Termékekről > Balatoni boldog marhák Pesten, avagy megérkezett az angus burger a Zingbe

Balatoni boldog marhák Pesten, avagy megérkezett az angus burger a Zingbe

A hamburger láz nem csillapodik, sőt a street food koronázatlan királya egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Szerencsére azonban már nem elegendő a zsemle-hús-sajt jópofa tálalása, a vevők és a vendéglátók is magasabb minőségi elvárásokat támasztanak a burgerekkel szemben.

A különféle kézműves bucik, a házilag készített öntetek mellett a hamburger lelke, a hús is mibenléte is fontossá vált, a vendéglátók keresik a lehető legjobb megoldásokat, a vevők pedig nyitottak a minőségi kínálatra.

Ám a minőség megtalálása nem egyszerű. Pontosabban megtalálni egyszerű, de a vevő számára elérhetővé tenni már nem minden esetben az. Állandó minőség- és mennyiségi követelmény mellett fontos az is, hogy a vevő számára megfizethető legyen a minőségi váltás.

A Zing és a Terra Pannonia együttműködése szerencsére mindezt lehetővé teszi. A Hubertus Hof szálloda által életre hívott Terra Pannonia már régóta foglalkozik húsmarhával, amelynek a húsa hamar kedveltté vált a szálló éttermében és ez nem véletlen. Az állomány ugyanis kanadai Red Angusokból áll, amelyeknek húsa a steak kedvelői közt fogalom, ugyanis az izomrostokat pont olyan mennyiségű faggyú szövi át, amelynek köszönhetően a hús nem szárad ki, az eredmény szaftos és puha marad.

Zing_Angus jun22

Boldogmarhaportrék

Ám ez önmagában még kevés ahhoz, hogy az angus valóban azt kínálja, amit elvárunk tőle. A vágás után a húst tovább érlelik, kifejezetten érlelésre szánt hűtőkamrában tartják 21 napig, ahol az átlaghőmérséklet nem haladja meg a 4-5 fokot.

Az így kapott hús zamatos, jó állagú, amelyből már nyugodtan készíthetünk steaket, s ez a hús már a burger pogácsájához is tökéletes. A Zingnek szállított burgerpogácsa nyakból, lábszárból, lapockából készül, amelyhez 20% faggyút adnak. Fűszerezésre nincs szükség, a Zing csapata a saját fűszersójával keverve készíti el a prémium burgerekbe készülő angus húspogácsáit.

A burgerhús fűszerezésére egyébként jó trükk, hogy a húst először kockázzuk fel, majd ekkor sózzuk meg finoman, s utána daráljuk le, egyszer. Ha így járunk el, akkor nem lesz gumis a végeredmény, a pogácsa omlóssága, kissé morzsalékos volta megmarad.

Az eredmény is maga a boldogság, a hús valóban omlós és gazdag ízű

Az eredmény is maga a boldogság, a hús valóban omlós és gazdag ízű

 

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.