You are here: Home > Nem folyékony, de kenyér > Roti

Roti

A lepénykenyereknek az a csodája, hogy rövid idő alatt, általában a sütő bekapcsolása nélkül eredményre juthatunk. Az olasz piadina, a mexikói tortilla és az indiai naan mellett érdemes a – szintén indiai – rotit is kipróbálni.

Ez nem szendvicsnek való, de a sűrű mártások, pörköltek tunkolására kevés jobb dolog létezik. Alapanyag és edényigénye minimális, így kezdők is nyugodtan belevághatnak.

Roti

30 dkg kenyérliszt (BL80)

6 g só

1,8 dl langyos víz

1 ek kókuszzsír vagy vaj

A lisztet a robotgép üstjébe mérem, hozzáadom a sót, majd a vizet és 3-4 percig dagasztatom a tésztát. Ezután a tálat egy nejlonzsákba húzom és legalább egy fél órát békén hagyom.

Miután letelt az idő a tésztát négy egyforma bucira szedem, amit szintén négybe vágok, majd az így kapott tésztadarabokat vékonyan lisztezett felületen a lehető legvékonyabbra nyújtom.

A tésztát száraz serpenyőben sütöm, gyakorta fogatva, hogy meg ne égjen. Érdemes egy széles spatulát vagy egy tiszta konyharuhát kéznél tartani, amivel rá-rá tudjuk nyomni a tésztát a serpenyőre, hogy jobban, egyenletesebben süljön, ne csak néhány ponton.

A kész kenyeret finoman megkenem olvasztott kókuszzsírral majd egy konyharuhával kibélelt (papírtörlővel is bélelt) kenyérkosárba sorakoztatom.

Hogy meddig és hogyan áll el, arról kevés az infó, hamarabb elfogy, mit hogy erre fényt deríthetnék. :)

Roti_v

Roti méltó környezetben
Mangó lassi, csicseriborsó curry, csirke korma és római köményes rizs társaságában

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.