You are here: Home > Édes élet, Termékekről > Jono Yogo, avagy a fagylalt, ami csak kisebb bűnökre csábít

Jono Yogo, avagy a fagylalt, ami csak kisebb bűnökre csábít

_MG_9217_v

A Jono Yogoval nagyságrendileg a nyitás idején találkoztunk először. Anna épp a keresztanyai vendégszeretetet élvezte, mi pedig a magára maradt Zsófit vigasztaltuk. Bizony, ez így van: ha együtt vannak akkor gyakori az egymás szekálása, de egymás nélkül talajvesztettek tudnak lenni. Főleg, amíg kisebbek.

Egyszóval volt egy elárvult Mis a birtokunkban és kevés eszközünk akadt, hogy felvidítsuk. Aztán eszünkbe jutott, hogy egy játékbolt, főleg valami igen speciális jó lenne, s mit ad Isten, a bolt előtt szembe találtuk magunkat egy önkiszolgáló fagylaltozóval.

Ami színes volt, sőt nem csak színes, de olyan színű székei voltak, amilyen kanalakat adtak a fagyihoz, és volt cukorszórás, meg csokoládémáz, meg olyan fagylaltkar, amit csak úgy mi magunk húzhattunk meg, afféle botcsinálta Bagamériként.

Zsófi kedve az egekben volt, s mi öregebbek is lelkesen kísérleteztünk, hogy minél gazdagabb, esztétikusabb fagylaltkelyhet rittyentsünk magunknak.

A Jono Yogo azóta szerencsére egyre több helyen fellelhető, így szontyolódásmentes hétköznapokon is fel szoktuk keresni, csak és kizárólag a buli és a jóféle krémes joghurtfagyi kedvéért.

Ugyanis itt, nem csak önkiszolgálunk, játszunk, szórunk és locsolunk, hanem ha szeretnénk, akkor egészségtudatos jutunk édes krémes “hideg nyalat”-hoz. (A fagylalt nyelvújítás előtti megnevezése. Vicces, mi?)

20150619_114349_resized_1

A joghurt sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mivel a – legtöbb fagylalt alapját képező – tejszínnel és tejjel ellentétben elenyésző mennyiségű zsír található benne. S nem csak hogy kalóriaszegény, de még egészséges is, hiszen a fagylaltokhoz felhasznált joghurt élőflórás, azaz pre- és probiotikumokban gazdag.

A joghurtból készített fagylalt ezen kívül tartósítószer és mesterséges színezékeket sem tartalmaz. A Jono Yogo üzleteiben nagyjából 14-16 fél fagylalt közül választhatunk, amelyek között találni laktóz- és gluténmenteseket is, illetve olyanokat, amelyek hozzáadott cukrot nem tartalmaznak.

Egyszóval a Jono Yogo egy olyan játszótér és egészségtudatos bűnbarlang, ahol minden illat, szín és forma arra hív, hogy alkoss valami szépet és jóízűen fald fel.

IMG_20150619_125639_resized

 

 

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.