You are here: Home > Édes élet, Termékekről > Édes desztinációk, avagy irány a Csokoládé

Édes desztinációk, avagy irány a Csokoládé

Aki régóta követi a blogot tudja, hogy imádok utazni, s az édességek is előkelő helyet foglalnak el az életemben. Éppen ezért akadt meg a szemem a Air France KLM ajánlatán, amely ellenállhatatlan ötvözetét kínálja ennek a két dolognak. Bár Valentin napi ajánlatként érkezett, azt gondolom a csokoládé és a világlátás más napokon is jól megfér egymás mellett.

Íme, ilyen ajánlatokkal csábítanak:

Mexikóváros: a kakaó illata, az istenek nektárja
A csokoládé-függőknek a mexikói Oaxaca a legmegfelelőbb hely az ősi csokoládés tradíciók megismerésére. Itt tucatnyi csokoládé manufaktúrában egész nap pörkölik és darálják a kakaóbabokat. Saját kakaó és fűszerkeveréket lehet összeállítani, amelyből saját csokit lehet készíteni, és ezzel meglepetést szerezni.
A kakaóbab fantasztikus utat tesz meg, mire csokoládé lesz belőle, a fermentálástól egészen a konsírozásig. Már a folyamat megismerése is rendkívül izgalmas, hát még az, ha magunk készíthetjük el a saját csokoládénkat.

Édes élvezetek Torinóban
Kétségtelen, Torino lakosai nagyon szerencsések: a kiváló 16. századi spanyol kereskedelmi kapcsolatoknak köszönhetően az első kakaóbabok hamar megérkeztek az olasz városba. Nem sokkal később Torino a csokoládé európai Mekkájává nőtte ki magát, innen származik ugyanis az első kemény csokoládé, amit mi ma táblás csokiként ismerünk. Helyi csábító különlegesség a „gianduitto” csokoládé. Ezt a trapéz alakú ínyencséget a legnemesebb kakaóból készítik, és selymes mogyorókrémmel töltik meg.
Nem meglepő módon Európában az amerikai chilis kakaóitalok helyett valahogy ezek az édes, selymes, krémes, lágy táblás csokoládék győztek….ki érti..

Csokoládés Brüsszel
1912-ben, Brüsszelben Jean Neuhaus csoki készítő töltött először puha krémet csokoládéba: Így született meg a „belga csoki”, más nevén a praliné. Nem csoda hát, hogy Brüsszelben minden sarkon kiváló csokoládé készítő várja az édesszájúakat. Sőt, egy Csokoládé Túrára is be lehet nevezni, a város csoki hotspot-jait érinti.
Ehhez nincs mit hozzáfűzni, Neuhaus számos méltó követőre talált, így szinte egész nap vadászhatjuk a csokoládékészítőket, s egyik bonbont falhatjuk a másik után.

Trópusi kakaó paradicsom
A karibi St. Lucia szigetnek tökéletes a klímája a kakaófák számára, nem véletlen, hogy a kakaó a fő exportcikk. Egyedülálló élményt kínálnak a Hotel Chocolat édes szolgáltatásai. A csokoládé nem csak belülről, hanem kívülről is táplál, a szálloda kínálatában értelemszerűen a kakaóültetvényeket felfedező túrák mellett csokoládés masszázsok is találhatóak.
KLM_Valentine1

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.