You are here: Home > Folyékony, de nem kenyér, Termékekről > Toszkán bableves

Toszkán bableves

Tavasszal már beszámoltam nektek a Panasonic multicooker berendezéséről.  A mindentjáró kisfazék most épp tesztelődik a konyhámban, figyelem, hogy mi mindenre alkalmas, hogyan kombinálhatóak benne az egyes funkciók, mekkora segítséget jelenthet nem csak az egyedülálló konyhatündérek esetében, hanem a munkás hétköznapjait élő négyfős – tinédzserekkel és az ő étvágyukkal megtűzdelt – konyhában is.

Leves fronton nagyon erős a masina, azáltal, hogy külső behatás nélkül, a jól záródó fedélnek hála gőzben születnek a fogások. A zöldségek megpuhulnak ugyan, de nem esnek atomjaikra, formás külsejük megmarad. A melegen tartó funkciónak köszönhetően a megfőtt levest igény szerint az edényben hagyhatjuk, anélkül, hogy kihűlne, esetleg túlfőne, mielőtt a család megéhezik.

toszkan

Toszkán bableves

2 gerezd fokhagyma

2 ek sűrített paradicsom

2 nagyobb paradicsom

1,5 l húsleves

40 dkg borlotti bab (konzerv)

40 dkg canelli bab (konzerv)

frissen őrölt fekete bors

frissen vágott rozmaring

A babokat egy nagy szűrőbe borítom, átmosom, majd az edénybe teszem. A paradicsomot megmosom, felkockázom és szintén az edénybe borítom. Erre rákanalazom a sűrített paradicsomot, belenyomom a fokhagymagerezdeket, majd felöntöm húslevessel. Finoman borsozom és kevés frissen vágott rozmaringot is adok hozzá.

Az edényt bezárom, a leves opciót megadva nagyjából 40 percig főzöm. Tálalás előtt – ha kell – kicsit sózom, borsozom, friss kenyérrel kínálom.

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.