You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Padthai wokbar

Padthai wokbar

A pad thai vagy phat thai egy izgalmas thai street food, amely tartalmas, változatos és nagyon szerethető. A pad thai alapja sokféle lehet, általában valamilyen tészta, de természetesen a sokféle jó hozzávalónak megágyazhatunk egy nagyobb adag rizzsel is. Ehhez jönnek azután a különféle kiegészítő finomságok: a vékonyra szelt zöldségek, a húsok, magvak, illetve az ízesítéshez elengedhetetlen halszósz, szójaszósz, egyéb ízkombinációk, amelyek a gyengéden pikáns jelzőtől a brutál erős kitételig képesek elmozdítani az ételünket.

3

A street food forradalom és a keleti konyhák iránti növekvő kíváncsiság okán szinte biztos sikerre van ítélve az Egyetem téri Padthai wokbár, ahol mi magunk dönthetünk az ételeinkbe kerülő friss alapanyagokról, egyedi kombinációkat állíthatunk össze, amelyeket azután egyetlen egy wokban percek alatt elkészítenek számunkra, így az ebédidőnk nem a várakozással, hanem a jóízű falatozással telik.

A rendszer tényleg egyszerű, a sűrűnek és szövevényesnek tűnő étlap az első olvasat után hasznos segédletté szelídül, amellyel könnyedén elnavigálhatjuk magunkat. A levesek és a desszertek világa egyértelmű, a Pad thai-ban rejlő lehetőségek kiaknázás meg csak rajtunk áll. Kiválaszthatjuk az alapot (sokféle zöldséggel, tojással gazdagított tészták, rizsek, sőt gluténmentes étrenden levők számára zöldséges alap is rendelkezésre áll), hozzáálmodhatjuk a megfelelő húst, illetve olyan extrákkal is feldobhatjuk, gazdagíthatjuk még a fogásunkat, mint a fafül gomba, a bambuszrügy vagy épp a kesudió.

Amikor már minden alkotóelem készen áll, akkor már csak az ízesítés megválasztása vár ránk, ahol az enyhén csípős, édeskés szósztól, a zamatos curryszószon át a korianderes, rendkívül csípős mártásig merészkedhetünk, majd néhány percnyi szünet következik, amíg a rendelésünk keresztülfut a rendszeren.

2

Amíg ez zajlik, addig érdemes kissé körbenézni a Padthai Egyetem téri üzletében. A tegnapi megnyitón számomra egészen meglepő volt, hogy az üzlet még nem fogadott vendégeket. Annyira otthonos, belakott érzetet keltett, mintha megannyi turista, diák, városon keresztülsiető, ebédelni vágyó, vacsorára betérő ember lenyomatát őrizné. A meghittség az étterem letisztultsága ellenére is érezhetően körbevesz.

A falakon barátságos képek, “családi fotóalbum”, könyvespolcok, alattuk kuckolódásra alkalmas sarkok várnak, párnák, hangulatos, kellemes fények és persze a látványkonyha felől érkező illatok. Az összhatás igazán kellemes, marasztaló, így ha túl gyorsan végeznénk a thai street foodunkkal, akkor érdemes kipróbálni az étterem új fejlesztését, a padthai quiz nevű applikációt. A kvíz 3 kérdésből áll, amelyek az étterem különböző részein vannak elhelyezve és minden kérdés egyedi 3D-s padthai grafikával van illusztrálva. Aki végigjátssza a játékot, egy desszerttel vagy egy padteaval gazdagodik.

5

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.