You are here: Home > Termékekről > Kényeztető desszertek

Kényeztető desszertek

Régóta mondom, hogy az édes ízek a lelkünket is táplálják. Tegnap  Dr. Almási Kitti megerősítette, hogy jó helyen kerestem a magam igazát.

A Mizo új kényeztető desszertjeinek bemutatóján az újféle termékskála bevezetése mellett, sok szó esett arról, hogy miért is szeretjük annyira a desszerteket.

Sokan cukorfüggést kiáltanak, gyenge akaratot, de Kitti szerint az egész az ízlelésünk kódolásával kezdődik és nagyjából egy életen át ez határozza meg a desszert hozta boldog pillanatainkat., ugyanis az anyatej édeskés ízének köszönhetően az első boldog és komfortos pillanatokhoz már az édes ízt társítjuk és ez a későbbiekben is általában így marad.

Míg az ebédet hajlamosak vagyunk kapkodva, szinte oda se figyelve a “hátunkba tenni” ahogy anya mondaná, addig a desszert idejére kicsit lelassulunk, szakszóval élve ez a néhány perc igazi énidőnek számít, amit magunkra szánunk, amikor magunknak kedveskedünk.

A desszertek világa azonban nem csak álom és mese…hiszen nagyon nem mindegy, hogy mivel szakítjuk ki magunkat egy kicsit a mókuskerékből, mivel töltekezünk föl vércukorilag és érzelmileg is. Épp ezért érdemes a napközben nassolásainkat valami könnyen emészthető, jó alapanyagokból álló finomsággal megoldani. Erre ideális választ kínál a Mizo most debütáló termékcsaládja,  jóféle pudingokkal, gyümölcsdarabos joghurttal és a számomra leginkább izgalmas görög joghurttal.

A görög joghurt különféle ízesítésekben érhető el, de szerencsére a két komponensből álló, a vevő általi összekutyulás élményét megadó dobozban a natúr joghurtot is sikerült megkóstolnom, s azt kell, hogy mondjam: végre.
A sokféle laza, édes krém után ez a joghurt, már az a joghurt amit a görögöknél annyira megszerettem. A savótól mentes, magas fehérjetartalmú és tulajdonképp zsírmentes joghurt jól működött: beindította azt a mechanizmust, ami az énidőhöz köthető és csodás Görögországi emlékeket idézett fel bennem.

DSC_0536

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.