You are here: Home > Folyékony, de nem kenyér, Krumplis, Vegasztro > Fűszeres almakrémleves

Fűszeres almakrémleves

A gyümölcsöket viszonylag ritkán keverjük össze a zöldségekkel, pedig kifejezetten érdemes. A különféle vegyes saláták és egyéb köretek mellett a levesek frontján is érdemes kísérletezni ezzel a keresztezéssel.

DSC_2785_v

Fűszeres almakrémleves

4 alma

4 közepes krumpli

2 sárgarépa

1 fej vöröshagyma

1 dl tejszín

4 dkg vaj

2 csipet őrölt szerecsendió

1 csipet őrölt fahéj

frissen őrölt fekete bors

1 marék tökmag

A hagymát apró kockára vágom, a vajat egy lábasban megolvasztom, majd a hagymát megdinsztelem rajta. Amíg üvegesedik a hagyma, addig a krumplikat megpucolom, három almát meghámozok, magházát kiszedem, a répákat is meghámozom. A gyümölcsöt és a zöldségeket felkockázom, a hagymára dobom és annyi vízzel felöntöm, ami ellepi őket. Ezután közepes lángon főzöm, amíg minden hozzávaló meg nem puhul.

A lábast félrehúzom, a levest botmixerrel elkrémesítem, majd fűszerezem, leheletnyi sóval és borssal is hangolom, végezetül tejszínnel lágyítom. A tejszínnel gazdagított levest már nem forralom tovább.

A megmaradt almát felkarikázom és száraz serpenyőben mindkét oldalát óvatosan lepirítom. A tökmagokat is egy száraz serpenyőbe szórom és szintén kissé megpirítom, majd tálaláskor a levesbe illesztek egy szeletnyi almát és megszórom pár szem tökmaggal.

 

 

 

 

FontleLibra-POLO-kek-fekete_v

 

 A posztban elkészített fogáshoz az ásványvizet a Fonte Libra családi ásványvíz biztosította.

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.