You are here: Home > Húúús > Töltött paradicsom

Töltött paradicsom

A Móra kiadó gyerekszakácskönyveiben a Nők több remek receptet is találtak, amelyekből egyet-egyet el is készítettek a hétvégén. Zsófi töltött paradicsomot csinált.

DSC_1349_v

Töltött paradicsom

6 nagyobb paradicsom

40 dkg darált sertéscomb

12 dkg ricotta

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

6 nagyobb levél bazsalikom

0,75 dl olíva olaj

1 ek reszelt parmezán

frissen őrölt fekete bors

1 tk pirospaprika

Zsófi megpucolta a fokhagymát, majd egy mélyebb edénybe dobta, hozzáadta a bazsalikomleveleket, a parmezánt és az olíva olajat, majd botmixerrel elkrémesítette.  A vöröshagymát felaprította. Egy nagyobb tálba tette a hús, hozzáadta a ricottát, a friss pestot és a hagymát, sózta, borsozta, kis pirospaprikával ízesítette, majd alaposan összekeverte.

A paradicsomokat megmosta, majd tetejüket levágta, a belsejüket egy grapefruitkanállal kikanalazta (remek szerkezet, az oldala recés, így könnyen kiszedhető vele sokféle gyümölcs húsa), majd beletöltötte a húsos keveréket. Mire minden paradicsomot megtöltött, addigra a sütő is 200 fokra melegedett s az elkészült, tetejüket visszanyert paradicsomokat nagyjából 20 perc alatt készre sütötte.

Rizzsel ettük.

Mórareceptek_v

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.