Töltött paradicsom
A Móra kiadó gyerekszakácskönyveiben a Nők több remek receptet is találtak, amelyekből egyet-egyet el is készítettek a hétvégén. Zsófi töltött paradicsomot csinált.
Töltött paradicsom
6 nagyobb paradicsom
40 dkg darált sertéscomb
12 dkg ricotta
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
6 nagyobb levél bazsalikom
0,75 dl olíva olaj
1 ek reszelt parmezán
só
frissen őrölt fekete bors
1 tk pirospaprika
Zsófi megpucolta a fokhagymát, majd egy mélyebb edénybe dobta, hozzáadta a bazsalikomleveleket, a parmezánt és az olíva olajat, majd botmixerrel elkrémesítette. A vöröshagymát felaprította. Egy nagyobb tálba tette a hús, hozzáadta a ricottát, a friss pestot és a hagymát, sózta, borsozta, kis pirospaprikával ízesítette, majd alaposan összekeverte.
A paradicsomokat megmosta, majd tetejüket levágta, a belsejüket egy grapefruitkanállal kikanalazta (remek szerkezet, az oldala recés, így könnyen kiszedhető vele sokféle gyümölcs húsa), majd beletöltötte a húsos keveréket. Mire minden paradicsomot megtöltött, addigra a sütő is 200 fokra melegedett s az elkészült, tetejüket visszanyert paradicsomokat nagyjából 20 perc alatt készre sütötte.
Rizzsel ettük.