You are here: Home > Édes élet > Alma slafrokban, avagy alma pongyolában, nem beszélve a köntösbe bújt almáról

Alma slafrokban, avagy alma pongyolában, nem beszélve a köntösbe bújt almáról

Talán sokan már nem is tudják, hogy mi is az a slafrok, ellenben az alma slafrokban kifejezésre megjelenik lelki szemeik előtt a fahéjas porcukortakaró alatt pihenő meleg, alma, fahéj és vaj illatát árasztó desszert. Az egyszerűségében nagyszerű fogáshoz minimális alapanyag szükségeltetik, időigénye is viszonylag kevés és a család legkisebb tagjait is nyugodtan be lehet vonni az elkészítésébe.

DSC_0967_v

Alma pongyolában

3 tojás

3 nagy alma

50 dkg finomliszt

4,5 dl szénsavas ásványvíz

2 dkg cukor

csipetnyi só

5 dkg vaj

Az almákat megmosom, megtörlöm, ügyesen kivájom a magházukat, majd 2 mm vastag karikákra metszem őket. A tojásokat felütöm, habverővel felverem, hozzáadom a lisztet, a vizet, cukort és sót, majd csomómentesre keverem. A vajat egy kisebb edényben megolvasztom. A palacsintasütőt olvasztott vajjal vékonyan kikenem, majd a karikákat a tésztába mártom, és az átforrósított vajra teszem. A serpenyőt közepes lángra helyezem, majd, mikor már megsült a tészta egyik fele, széles, lapos fakanál segítségével megfordítom az almát. A kész desszertet fahéjjal porcukorral meghintve kínálom.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.