You are here: Home > Édes élet > Mogyorós almatorta

Mogyorós almatorta

Hirtelen felindulásból elkövetett sütemények általában messze felülmúlják a hosszas előkészítést igénylő társaikat. Ezt az íratlan szabályt a ma kreált almatorta is betartotta, ígéretesen indulna a legjobb kevert süteményeknek szánt versenyen. Holott igazából semmi extra nem volt benne, csupán a jó minőségű alma, s a mellé bátran társul hívott fűszerek, valamint a pirított mogyoró tette egyedivé.

DSC_0956_v

Mogyorós almatorta

5 nagyobb alma

25 dkg finomliszt

5 tojás

10 dkg mogyoró

20 dkg cukor

1 dl tej

2 dl olaj

2 kk őrölt fahéj

1 kk őrölt szegfűszeg

8 levél friss rozmaring

1 csomag sütőpor

A mogyorót száraz serpenyőben átpirítom, majd a héját kicsit lemorzsolom és ledarálom. Egy nagy tálba kimérem a lisztet, hozzáadom a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a sütőport és az apróra vágott rozmaringot. Az almákat megmosom, nyolcadokra vágom, majd azokat megfelezem, így viszonylag nagy kockákat kapok. A tojásokat felütöm, elhabarom, majd hozzáadom a kimért tejet és olajat. A tojásos keveréket hozzáadom a lisztes keverékhez és csomómentesen elkeverem. Az almákat beledobálom, átforgatom, majd nagyobb szilikonos tortaformába borítom. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40-50 perc alatt – a tűpróbától nem eltekintve – készre sütöm.

DSC_0937_v

 

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.