You are here: Home > Édes élet > Darázsfészek, diós csiga

Darázsfészek, diós csiga

Élénken él bennem, azoknak a téli estéknek az emléke, mikor az Ág utcai lakást beterítette a darázsfészek fenséges illata.

Anya ritkán veselkedett neki, így ott szunnyadt bennem az a tévhit, hogy hűdemacera, meg rengetegidő…persze én könnyen beszélek, hiszen a munka javát az én kis kenyérsütőgépem lelkesen elvégzi.

Darázsfészek (ahogy anya csinálja)

2 dkg friss élesztő

1,5 dl langyos tej

3 tk cukor

35 dkg finomliszt

5 tojás sárgája

csipetnyi só


Töltelék:

15 dkg vaj

10 dkg darált dió

12 dkg cukor


Valamint 1 dl habtejszín 2 vaníliás cukorral kikeverve.

A tésztát megdagasztom, kelesztem majd lisztes deszkán vékony téglalapra nyújtom. A töltelékkel egyenletesen megkenem és szorosan feltekerem. 5 centis csigákat vágok és magasfalú, kizsírozott tepsiben kellő távolságra teszem őket egymástól. Azokat az oldalaikat, ahol esetlegesen majd összeérnek egy falatka vajjal megkenem. Félórát meleg helyen hagyom kelni.

170 fokon sütöm. Mikor már kezd színesedni tejszínnel meglocsolom és szép barnára sütöm.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.