You are here: Home > Élet dolgai > Tápióka puding

Tápióka puding

Kicsit dühös vagyok. 2400 forint egy kilónyi gesztenyeliszt. Ad 1: tavaly még 1600-ra jött ki ugyanennyi, Ad2: lehetett fél kg-os kiszerelésben is kapni. Ehhez képest ezen a héten egyszer jégre futottam az új Culinarisban, majd szombaton szembesültem az arcpirító ténnyel, hogy ennyibe kerül a liszt… Persze, ha nem kapok a többi kuliboltban, akkor meg fogom venni, de szombaton olyan ideges lettem ettől a ténytől, hogy gyorsan lekaptam a polcról egy csomag hiperolcsó tápiókagyöngyöt, megfejeltem egy 130 forintos kókusztejjel és gyors ütemben távoztam.

Így vasárnap estére született valami érdekes állagú, üveggyöngyöket tartalmazó dolog, ami alapvetően olyan, mint a tejbegríz, de mégsem.

Tápióka puding

20 dkg gyöngy

5 dl kókusztej

cukor vagy méz (ízlés szerint)

darabka fahéj

csipet só

A gyöngyöket fél órára vízbe áztatom, néha pótolom, ha nagyon felszívják a gyöngyök. A feldagadt gyöngyöket fazékba borítom, kókusztejjel felöntöm, hozzáadom a fahéjat, pici sót, főzögetem közepes hőfokon, gyakori kevergetés mellett. Ha elfő a tej, akkor pótlom. Akkor van kész a pudingom, ha a gyöngyök áttetszővé válnak. Ekkor édesítem, majd tálba teszem és jól lehűtöm.

A Nőknek kakaóval jött be a legjobban. Nekem baracklekvárral is ízlett.

(kép forrása)

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.