You are here: Home > Édes élet > Narancsos-marcipános briós

Narancsos-marcipános briós

Szimplán tekert, cukrozott briósnak indult, de mire a tészta megkelt a kenyérsütőben, már éreztem, hogy valami másra vágyom.  Így aztán a karácsonyról maradt apróságokkal ízesítve került a sütőbe.

Narancsos-marcipános briós

45 dkg finomliszt

8 dkg olvasztott vaj

2 dkg sikér

3 tojás sárgája

3,5 dkg friss élesztő

6 dkg cukor

15 dkg natúr marcipán

3 dkg cukrozott narancshéj

1,6 dl langyos tej

A liszthez hozzáadom a sikért, a cukort, egy csipetnyi sót és az elmorzsolt élesztőt. A tejet meglangyosítom, majd hozzáadom a tojások sárgáját és homogén módon elkeverem benne. Elindítom a masinát, majd szépen hozzácsorgatom a liszthez a folyadékot és belepotyogtatom a narancshéjat is. Hagyom lefutni a keleszt/dagaszt programot.

A kész tésztát vékonyan lisztes deszkára borítom és ujjnyira nyújtom. Ezután helyet csinálok a marcipánnak is. Porcukorral alaposan megszórom a deszkámat és a nyújtófát is átsimítom vele, majd igen vékony lappá nyújtom a marcipán tömböt. A lapokat a kinyújtott tésztára teszem és ügyesen feltekerem. 2-3 ujjnyi karikákra metélem, majd sütőpapíros lemezre teszem és bő 20 percet hagyom kelni. 175 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.

 

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.