You are here: Home > Nem folyékony, de kenyér > Sajtos kifli

Sajtos kifli

A barcelonai útról (beszámoló készülőben) maradt jamón ibérico megérdemelte, hogy valami jóféle kenyérrel együk. Így aztán, vasárnap este a Nőkkel közösen készítettünk egy tepsi sajtos kiflit. A gép dagasztotta, én formáztam, Anna kente, Zsófi szórta. Tökéletes összhangban készült. :)

Sajtos kifli

47 dkg finomliszt

3 dkg sikér

0,5 dl szűz olíva olaj

2,5 meleg víz

2 tk cukor

2 bő csipet só

7 g szárított élesztő

 

1 tojás

15 dkg sajt

A lisztet átszitálom, hozzákeverem a sikért, a cukort, a sót és az élesztőt. Végezetül hozzáadom az olajos vizet és hagyom, hogy a gép végigfussa a keleszt/dagaszt programot.

A tésztát 10 gombócra szedem, amikből hosszú leffenytűket nyújtok, majd úgy tekerem fel, hogy miközben tekerem, közben folyamatosan oldalra is húzom a tésztám. Így viszonylag pufi, de kifli formájú lesz az eredmény. Húsz percet hagyom kelni, majd Anna elhabart tojással megkeni őket, Zsófi pedig sajtbojtokat ültet rájuk. 180 fokon sütöm, amíg szépen meg nem színesednek.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.