You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Parti Bisztró – Zamárdi chill

Parti Bisztró – Zamárdi chill

A Balatontól hajlamosak vagyunk túl sokat várni, egyszerűen annyi mindent kívánunk belesűríteni az ottlétünkbe, ami pont azt az élményt csorbítja, amiben a Balaton a legjobb: a víz mellett való chillezésben. Régóta tudjuk, hogy a víz nyugtatóan hat, már a hangja, sőt a látványa is elég ahhoz, hogy az idegeink kisimuljanak, és ebben a Balaton fekete öves. Ha hagyjuk. Az utóbbi években azonban már sokszor nyaralni, „pihenni” is felfokozott, mindentis stílusban próbálunk, holott tudjuk, hogy jobb lenne csak lenni és hagyni, hogy a tó varázsa tegye, amire szükségünk van. A minőségi, lassú létezésre, a lelket-testet töltő programokkal való időtöltésre ideális lehetőséget kínál a zamárdi szabadstrandon található Parti Bisztró, amely otthonunkká válhat, akár egész napon át.

A reggeltől nyitva tartó bisztróban már a korai futás, séta, kutyasétáltatás közben/után is kávézhatunk, reggelizhetünk, vagy megvásárolhatjuk a friss péksüteményeket a még éppen pihenő barátainknak, családtagjainknak. Napközben betérhetünk egy pohár pezsgőre, egy kis borra, leheverhetünk az óriás kijelző elé és nézhetjük a meccseket vagy akár a párizsi olimpia egyes számait.

parti5_v

 

Ha pedig valami jót ennénk, akkor strandételek helyett minőségi street food vár ránk, római pizza mellett különféle kolbászok. Litauszki Zsolt executive chef-nek köszönhetően igazán emblematikus világkonyhai fogásokkal is találkozhatunk az étlapon, mint a faszénen sült makréla, azaz steckerfisch, amelyet titkos pác tesz még ízletesebbé, de jóféle babos, káposztás pontylevest is kérhetünk, amelyet tejföl és friss kapor tesz teljessé.

parti1_v

A desszertek között friss, könnyű (nem újragondolt) túrógombóc is várja a vendégeket, meg persze Zsolt által készített sárgabaracklekvárral töltött palacsinta, aminek nem lehet és nem is szabad ellenállni.

parti3_v

A Parti Bisztróban minden nap DJ gondoskodik a minőségi zenei választékról is, szombatonként tematikus gasztroestek várnak ránk, ha pedig igazán értékes, egyedi ruhadarabokra vágynánk, akkor a Bisztró pop-up boltjában válogathatunk a magyar tervezők szezonális kollekcióinak darabjai között. A nyári tervek között több workshop is szerepel, illetve jógázni is lehet majd, ha a zamárdi Parti Bisztróban töltünk egy keveset – vagy sokat – a vakációnkból.

parti6_v

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.