Grillezett csirkenyársak epres salátával
Az eper nem csak a süteményekben érzi nagyon jól magát, hanem a különféle tavaszi salátákban is ott a helye. Nagyon jól passzol a rukkolához, a spenóthoz, illik a madársalátához vagy a római salátához. Öntetként szereti a balzsamecetet, fűszerezéséhez pedig nyugodtan használhatunk egy kis rózsaborsot.
Grillezett csirkenyársak epres salátával
10 db szeletelt bacon
50 dkg csirke felsőcombfilé
só
frissen őrölt színes bors
40 dkg eper
10 dkg bébispenót
10 dkg rukkola
1 db érett avokádó
10 dkg feta
3 ek. mandula
2 ek. extraszűz olívaolaj
2-3 tk. balzsamecetkrém
frissen őrölt rózsabors
A húst harapásnyi falatokra vágom, sóval, borssal fűszerezem, majd nyársra húzom, úgy, hogy a bacon csíkokat felszúrom, és minden kocka után a nyársra visszaszúrom, azaz a bacon kígyóként öleli körül a végén a húsokat. A kés nyársakat grillen vagy grillserpenyőben sütöm. Egy másik serpenyőben szárazon átpirítom a mandulát.
Az epret alaposan megmosom, csumáját eltávolítom, vékony szeletekre metélem. A salátákat megmosom, centrifugában kiszárítom, az avokádót félbevágom, magját kiemelem, húsát kanállal óvatosan kiszedem, felvágom. A zöldsalátákat átkeverem, az olajos, balzsamecetes öntettel átforgatom. A felkockázott fetát és az avokádót a salátához adom.
Ha kész a nyárs, akkor a salátát a tányérra halmozom, és erre fektetem rá a húst.