You are here: Home > Húúús, Vegasztro > Grillezett csirkenyársak epres salátával

Grillezett csirkenyársak epres salátával

Az eper nem csak a süteményekben érzi nagyon jól magát, hanem a különféle tavaszi salátákban is ott a helye. Nagyon jól passzol a rukkolához, a spenóthoz, illik a madársalátához vagy a római salátához. Öntetként szereti a balzsamecetet, fűszerezéséhez pedig nyugodtan használhatunk egy kis rózsaborsot.

Grillezett csirkenyársak epres salátával

10 db szeletelt bacon

50 dkg csirke felsőcombfilé

frissen őrölt színes bors

40 dkg eper

10 dkg bébispenót

10 dkg rukkola

1 db érett avokádó

10 dkg feta

3 ek. mandula 

2 ek. extraszűz olívaolaj

2-3 tk. balzsamecetkrém

frissen őrölt rózsabors

A húst harapásnyi falatokra vágom, sóval, borssal fűszerezem, majd nyársra húzom, úgy, hogy a bacon csíkokat felszúrom, és minden kocka után a nyársra visszaszúrom, azaz a bacon kígyóként öleli körül a végén a húsokat. A kés nyársakat grillen vagy grillserpenyőben sütöm. Egy másik serpenyőben szárazon átpirítom a mandulát.

Az epret alaposan megmosom, csumáját eltávolítom, vékony szeletekre metélem. A salátákat megmosom, centrifugában kiszárítom, az avokádót félbevágom, magját kiemelem, húsát kanállal óvatosan kiszedem, felvágom. A zöldsalátákat átkeverem, az olajos, balzsamecetes öntettel átforgatom. A felkockázott fetát és az avokádót a salátához adom.

Ha kész a nyárs, akkor a salátát a tányérra halmozom, és erre fektetem rá a húst.

eper

 

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.