You are here: Home > Termékekről > Kávézsonglőr a konyhapulton – megérkezett a Nespresso Vertuo!

Kávézsonglőr a konyhapulton – megérkezett a Nespresso Vertuo!

A kávézás szerelmesei számára újabb remek lehetőség nyílt, hogy a lehető legjobb minőségű kávéval kényeztessék magukat otthon. Nem is jöhetett volna jobbkor a Nespresso Vertuo Next gépe és a hozzá kapcsolódó egyedi kapszulák szinte végtelennek tűnő sora, hiszen most alapvetően magunkra vagyunk utalva, várva, hogy egyszer újra a kedvenc kávézóinkban élvezhessük az ezerízű, soha meg nem unható kávéinkat.

A Nespresso eddig is az olasz kávézók minőségét hozta el az otthonunkba, de most még biztosabb megoldásra törekszik, egy olyan rendszert álmodott meg, ahol nem tudjuk elnyomkodni a kávégép tetején lévő gombokat (jelentem nekem már többször sikerült) és mindig, minden esetben a kapszula tartalmának megfelelő, a benne rejlő kávé legideálisabb megjelenési formájával találkozhatunk majd a csészénkben.

A rendszer alapvetően egyszerűnek is nevezhető (bár erősen érződik, hogy mennyi munka és fejlesztés van mögötte), egyetlen lehetőségünk van: a vízzel feltöltött, bekapcsolt kávégépbe beillesztjük a hangulatunknak megfelelő kapszulát, majd lezárjuk a gépet, aláillesztjük a megfelelő méretű csészét és kezdődhet a varázslat.

Remekül látszanak a kódok, a kapszula szélén futó csíkot olvassa be a masina és az alapján főzi nekünk a kávét

Remekül látszanak a kódok, a kapszula szélén futó csíkot olvassa be a masina és az alapján főzi nekünk a kávét

A gomb finom megnyomása után a masina beolvassa a kapszula kódját, boldogan köszönti és a kód alapján beállított módon – tőlünk teljesen függetlenül – lefőzi. De nem csak egyszerűen a megfelelő nyomáson áttolja rajta a forró vizet, hanem közben adott sebességgel és ideig pörgeti a kapszulát, amelynek eredményeképp olyan, de olyan crema születik, amely bármely olasz baristát büszkévé tenne.

Kezdődik a varázslat!

Kezdődik a varázslat!

De nem csak lézerre olvas, megfelelő módon főz és zsonglőrt megszégyenítő módon forgat, hanem más és más mennyiségű, kifejezetten tejes kávéitalok alapját képező kávékat állít elő. Bizony. Ennél a gépnél előnyt élvezhetnek a hosszabb, tejesebb irányba mozgó kávészeretők, a kevésbé pro presszófogyasztók, akik ugyan tudják és látják a tökéletes presszóban megcsillanó zsenialitást, de bőséggel értékelik a szirupos, tejes, tejhabos, ízesített, ezzel-azzal megbolondított tételeket is.

Nem csalás, nem ámítás, ekkkoraaa cremát készít a gép

Nem csalás, nem ámítás, ekkkoraaa cremát készít a gép

Nekik remek játszópajtás lesz a Vertuo Next, amellyel számos ízintenzitású és aromakarakterű kávé elkészíthető. A kapszulák és a gép már tegnap óta elérhető Magyarországon, mind az online shopban, mind pedig a Nespresso butikjaiban. A Vertuo félgömb kapszulái között is vígan tallózhatunk, biztos, hogy megtaláljuk azokat a szeretett ízeket, amelyeket már a klasszikus Nespresso-nál megkedveltünk, és biztos, hogy lesznek új befutóink is.

A Vertuo nem a klasszikus Nespresso utódja, se nem a riválisa, hanem egy egészen más vonalat képvisel. Lazán elképzelhető, hogy lesznek olyan háztartások, ahol mindkét gép otthonra lel, és biztos, hogy lesz olyan kávérajongó is, aki ebben a gépben találja meg azt, amire valóban szüksége van.

A Vertuo rendszere izgalmas, újdonságokkal teli, felfedezésre vár. Mi most a közeljövőben jó eséllyel még több kávét fogunk fogyasztani, mint eddig, hogy kipróbáljuk, leteszteljük, hogy mi mindent is tud ez a helyettünk okos barista masina.

Az elkészített kávés italunk mellé pedig jöhet is egy falatka sütemény, hogy még teljesebb legyen az élmény

Az elkészített kávés italunk mellé pedig jöhet is egy falatka sütemény, hogy még teljesebb legyen az élmény

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.