You are here: Home > Termékekről > Bőrsimító szérumok az Avontól

Bőrsimító szérumok az Avontól

Bizony, elérkezett az idő, amikor a bőröm a reggeli arcmosáson és a hébe-hóba felkent hidratálókon kívül már egy sokkal komplexebb, szinte tudományos alapokra helyezett ápolást igényel. A home office és online oktatás hónapjai jó lehetőséget kínáltak a tanulásra, mostanra látványosan megújult a bőröm, elhalványodtak a pigmentfoltjaim, és az esetlegesen feltűnő pattanásokkal is klasszisokkal gyorsabban végzek. Hála a jól megválasztott alapanyagoknak és a minden este és reggel végrehajtott rutinnak.

Nem véletlenül írtam így: este és reggel. Az esti rutin ugyanis sokkal gazdagabb, szinte naponta változhat, attól függően, hogy milyen gyakran alkalmazunk hámlasztást és a kémiai hámlasztás mellett használunk-e fizikai hámlasztókat.

De kezdjük az elején.

Az arc bőrének kezeléséhez számtalan módon nekifoghatunk, nagyon sokat számít, hogy anti-agingre gyúrunk (jelentem én igen), vagy meglévő bőrproblémák kiküszöbölése, megelőzése lenne a cél. Azaz először fel kell mérni a bőrünket. Ha már tudjuk, hogy mi a cél és mi milyen alapokkal rendelkezünk, akkor jöhet a tanulás. Nem a netes rendelés és drogériák lefosztása a legelő lépés, hanem egy jó adag tapasztalat elolvasása, amely alapján lassan körvonalazódni kezd mindaz, amit majd mi szeretnénk csinálni. Pont mint a főzésnél: van egy áhított étel és a neten fellelhető ezer recept, ilyenkor az ember olvas és egy bizonyos mennyiségű információ bevitele után azért szépen kezd kikristályosodni a jó megoldás.

Persze mindenkinek más és más a bőre, így nem feltétlen igaz, hogy ami az egyik bloggernek megváltást hozott vagy az egyik youtuber esküszik és még a kozmetikusok szövetséges is melegen ajánlja, az működni fog a mi bőrünkön is.

Itt jön a kísérletezés és a termékek gondos megválasztása. Persze ebben az azért könnyebben el lehet igazodni, hiszen vannak jól bevált párosok, a kémiai arcliftingnél egyértelműen megvannak a jolly-jokerek, akikkel érdemes barátságot kötni. Ilyen a retinol, a niacinamide, a C-vitamin vagy épp a hialuronsav.

De bármilyen rutin mellett is döntünk, egy biztos: a reggeli rutinunkban ott kell figyelnie egy jó fényvédő krémnek, különben a nagy nehezen elhalványított pigmentfoltjaink és az épp múlóban lévő pattanások helye bizony megmarad, mivel a hámlasztók azért valamilyen szinten fényérzékennyé teszik a bőrünket.

Azaz fényvédő nélkül nincs rutin.

Ugyancsak kevéssé ismert, de hasznos tudás, hogy az arclemosásra használt lemosót szintén érdemes folyó vízzel leöblíteni, majd egy olyan, csak az arcunk tisztításához használt törölközővel áttörölni a bőrünket, amelyet viszonylag gyakran cserélünk. Ezek az apróságok bőven hozzájárulnak a szérumokban lévő hatóanyagok sikeréhez.

Ahogy az is, hogy a pipettával nem szántjuk végig a bőrünket. Sőt nem is érintjük hozzá. Nálam a rutinban használt szérumoknál az első mozdulat, hogy mindegyiknek kitekerem a fejét, de a szérumban hagyom a pipettát, majd fogom és a tenyerembe cseppentem a kívánt mennyiséget, majd a két tenyerem összedörzsölésével hozom létre azt a keveréket, amit utána nagy boldogan felviszek a fejemre és a nyakamra is. A pipetta nem ér a bőrömhöz, nem viszem be a szérumba a bőrömön lévő szennyeződéseket, baktériumokat.

A rutinban meg az a legjobb, hogy mindig lehet kísérletezni. Beemelni ezt-azt, megnézni, hogy egy magasabb hatóanyagú szérumra hogyan reagál a bőrünk, különféle olajokat tesztelni. Most az Avon Anew szérumait tettem bele az esti rutinba, kíváncsi vagyok, hogy a hetek alatt milyen változást látok majd a bőrömön. A változás ugyanis hetekben mérhető, egy-egy rohamszerűen végrehajtott tisztítás vagy mindent tudó maszkkal való hirtelen felindulásból elkövetett kezelés nem hoz csodákat (ok, a maszkokat azért egy-egy nagyobb megjelenés előtt be lehet vetni, némelyik majdnem képes a csodára, de ehhez sem árt, ha egy tisztított és karbantartott bőr az alap).

Egyszóval hagyni kell a szérumoknak, hogy tegyék, amire rendeltetve vannak.

Az AVON Anew Regeneráló és bőrfeszesítő szérum nem kevesebbre vállalkozik, mint arra, hogy felébreszti a bőrünk fiatalságáért felelős, öregedésgátló géneket, amelyek aktiválásával segít feszesíteni az arcbőrt. A tetrapeptid tartalmú szérumban található peptidek nem mások, mint aminosavakból felépülő polimerek, amelyek – többek között – képesek azt az üzenetet eljuttatni a bőr számára, hogy kezdjen kollagéntermelésbe, azaz felpörgetik a bőr saját regenerációját.

Az AVON Anew Ránctalanító és bőrfeltöltő szérum hialuronsavval szintén hasznos társunk lehet, nem véletlen, hogy sokan legszívesebben hialuronsavban fürdenének, ugyanis ez a molekula az egyik természetes építőelemünk, amely képes a bőrünk nedvességmegtartó erejét ezerszeresére növelni, azaz egy hialuronsavval kezelt bőrre felvitt hidratáló valóban azt fogja tenni a bőrünkkel, amire rendeltetett: hidratál. A hialuronsav éppen ezért a kis ráncok és a fakó, száraz bőrfelszín igazi orvosa.

A ránctalanítás sok esetben tényleg csak a dehidratált bőr feltöltését jelenti, de azért a retinolt se hagyjuk ki a neki járó vastapsból: az AVON Anew Ránctalanító és bőrsimító szérum ugyanis pont azt a szintén közkedvelt, mondhatni rajongott alapanyagot tartalmazza, amelyik a hialuronnal vállvetve – egy jól összeállított rutinban – csodákra képes, és ez a retinol.

A retinol az igazi adu ász, ugyanis a peptidekkel ellentétben nem kiskapus megoldásokkal veszi rá a sejteket a megújulásra, hanem ráparancsol a bőrünk sejtjeire: kezdődhet a kollagéntermelés! Ez azért is rendkívül fontos, mert bár a gyártók előszeretettel készítenek kollagénes termékeket, a  kollagént kívülről nem tudod pótolni, ilyen módon nem épül be a bőrbe.

Az Avon termékében 0.1%-os tiszta retinolt találhatunk, amely segít felvenni a harcot az egyre csak mélyülő redők és a különféle mimikai ráncok kialakulása ellen. Nem csak a megelőzésükben remek, hanem a már megjelent ráncok mélységének csökkentésében is igen hatékony, sőt a pigmentfoltokat is halványítja és a pattanások ellen is remek.

A retinolt jól alkalmazhatjuk a niaciamide-del és a hialuronsavval együtt, de a hámlasztókkal közös használatot kerüljük. Ugyanez áll a peptidekre is, a hámlasztókkal ne használjuk együtt.

anew_v

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.