You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Igazi toszkán minőség, otthon – Trattoria Toscana

Igazi toszkán minőség, otthon – Trattoria Toscana

Nagyon izgalmas olasz street food fogásokkal indítottuk ezt a hetet. A Trattoria Toscana vészhelyzeti forgatókönyve hibátlan: olyan fogásokkal készül a házhoz szállításra, amelyek nem csak a csomagolhatóság szempontjából felelnek meg a kívánalmaknak, hanem hozzák a Trattoria Toscana 20 év alatt megszokott minőségét, és izgalmas alternatívát kínálnak a piacon fellelhető más éttermek, street food kifőzdék kínálatához képest.

A megszokott alapanyagok, az olasz konyha és a street food ötvözéséből egy jól működő koncepció forrta ki magát, egy olyan étlappal, amelyről igen könnyű válogatni. Ez most nekünk sem esett nehezünkre, a családban mindenki könnyedén megtalálta a számára ideális tételeket. Így került elénk egy adag paradicsomos Arancini, egy tálnyi szaftos Rosticciana, azaz sült oldalas, egy focaccia alapú fekete burger, amihez – nem csak színben passzolt remekül – a sült édes burgonya és egy könnyed kis panna cotta, mert édesség nélkül nincs éttermi étkezés (otthoni még csak-csak).

tt2

A fogásokat az étteremhez Londonból igazolt, fine dining tapasztalatokkal is rendelkező Fabrizio Caldarazzo gondolta újra. Jó érzékkel olaszosított pár népszerű street food fogást és hangolta picit át a már meglévőket. A focaccia – ahogy az olaszok előszeretettel fogyasztják – szendvicsként jelenik meg az új étlapon. A pizzakemencében ropogósra sütött tésztába a friss fűszernövényekből készülő pesto mellett, rukkola saláta és olyan fior di latte mozzarella kerül, aminek eredete visszakövethető a tejet adó tehenet tartó olasz farmig, ez az alap, amit paradicsommal vagy pármai sonkával koronázva fogyaszthatunk.

tt1

 

A már emlegetett burger alapja a kovásszal készített ciabatta. Ebbe kerül a rozmaringos marhahús pogácsa, a pancetta, mellé egy kis hagymalekvár, rukkola, valamint a toszkán térségből érkező pecorino.

A kedvenceim közé tartozó arancini igazi klasszikus olasz street food, amelyen annyit csavart a séf, hogy a rizst tojással, mozzarellával, zöldborsóval, fokhagymával, főtt sonkával, valamint némi parmezánnal dolgozta össze, mielőtt kisütötte volna.

tt3

Az oldalast pedig az tette rosticciana-vá, azaz olasz módra készített fogássá, hogy a séf egy toszkán fűszerkeverékkel pácolja 24 órán át, majd alacsony hőfokon 9 órát át süti, hogy a lehető legomlósabb legyen, és csak az utolsó pillanatban – a kiszállítás előtt – süti le ropogósra.

A panna cotta meg csak úgy, a saját gyönyörű egyszerűségében zárta az itáliai ebédünket.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.