You are here: Home > Utazás > Indián nyár Bajorországban: Therme Erding

Indián nyár Bajorországban: Therme Erding

Éveken át jártunk Bajorországba nyaralni a Nőkkel. Ami nem véletlen, mivel kifejezetten gyerekbarát hely, ahol könnyen találtunk mindig olyan programot a nekik és nekünk is élvezetes. A helyi fürdőkkel is hamar megismerkedünk. Bajorországban ugyanis szinte minden faluban, kisvárosban akad egy tisztességes strand, ahol a Nők boldogan csúszdáztak, múlatták az időt, mi pedig napoztunk, élveztük a nyugalmat. Erdingben nem akármilyen komplexum várja a pihenni vágyókat.

Impozáns méretek

Impozáns méretek

Európa második legnagyobb termálfürdője egy véletlennek köszönheti a létét. A nyolcvanas években ugyanis a kísérleti olajfúrások során, a szakértők nem a remélt kőolajra, hanem termálvízre bukkantak. A vízre építve rögvest született is egy kisebb termálfürdő, majd a kilencvenes évek végén elkészült a ma ismert Therme Erding , amely azóta is folyamatosan bővül, gyarapszik.

A Therme Erding számtalan jó tulajdonságot ötvöz magában. Egyfelől élménypark, másrészt strand, harmadrészt igazi gyógyfürdő, ahol nem csak az ásványi anyagokban dúskáló vizekben úszhatunk, rengeteg más módját is választhatjuk a szervezetünk felfrissítésének, kúrálásának.

Ott bent egy egész dzsungel van!

Ott bent egy egész dzsungel van!

Erding nagy érdeme a hatalmas kültéri részhez kapcsolódó elképesztően nagy beltér, amely télen is tökéletes illúzióját adja a Karib-tengeri paradicsomoknak. A hullámmedencét magába foglaló, grandiózus, nyitható kupolájú üvegházat számtalan pálmafával igazi dzsungellé varázsolták.

Rengeteg lehetőség van a privát tér megteremtésére, a sok vendég ellenére nincs tumultus, mindenki tud pihenni, akár egy-egy pálmafa árnyékában is.

Rengeteg lehetőség van a privát tér megteremtésére, a sok vendég ellenére nincs tumultus, mindenki tud pihenni, akár egy-egy pálmafa árnyékában is.

A fák nem dézsákban hevernek szerteszét, hanem rendkívül kulturáltan, a padlózatba építve, abból bukkannak elő, körülöttük a dzsungel más növényei, rajtuk pedig információs táblák, amelyről megtudhatunk minden a növény fajtájáról, származási helyéről.

Nagyon nagy piros pont a termálnak azért, hogy nem csak dekorációs célra használja a fákat.

Nagyon nagy piros pont a termálnak azért, hogy nem csak dekorációs célra használja a fákat.

A dzsungelből kiérve pedig ott a víz, hatalmas hullámokat vetve és a kalózhajó, amely a termál területén található szállodák egyikét rejti magában.

Pont, mint a képen. A hatalmas hullámmedence mellett ott áll talán épp Hook kapitány kalózhajója, amibe most be is költözhetünk.

Pont, mint a képen. A hatalmas hullámmedence mellett ott áll talán épp Hook kapitány kalózhajója, amibe most be is költözhetünk.

A szomszédos csarnok a gyerekek kedvét keresi, mármint a nagyobbakét, akik számtalan csúszdán tesztelhetik bátorságukat. A kezdők kisebb pályákon gyakorolhatnak, amíg a haladók számára már a szabadesés is adott. A szülőknek pedig ott a több soros nézőtér, ahol az áttetsző csövekben kereshetik száguldó csemetéjüket és a kijelzőn figyelhetik, hogy a csúszdázók milyen szédületes tempóban vernek rá egymás sebességrekordjára.

Pálmadzsungel után csúszdadzsungel.

Pálmadzsungel után csúszdadzsungel

A számtalan beltéri csúszda mellett, kint is találni néhányat, köztük az idei évben átadott, Big Wave –re keresztelt, egészen egyedi kialakítású példányt, amelyre szinte mindig kígyózó sorban várnak gyerekek és felnőttek.

IMG_20180906_124758

A kert nagyon sok attrakciót tartogat. A vízparti tematikára felfűzhető helyszínek mind megjelennek, de ez nem vezet káoszhoz, a különféle karakterű, hangulatú részek inkább szeparált kis terekké válnak, amelyekben megbújhatunk, ejtőzhetünk.

Nyitás előtti nyugalom

Nyitás előtti nyugalom

Kisebb-nagyobb heverők, hintaágyak, családi bungalók, nomád sátorra emlékeztető hencserek tarkítják az egész kertet, ahol a csúszdákon kívül szabadtéri medencék, játszóterek, animációs programok egész hada várja a vendégeket.

Karib hangulatú szeglet a kültéri medencék mellett.

Karib hangulatú szeglet a kültéri medencék mellett.

A lazulni, feltöltődni vágyónak ott a huszonöt szauna és több gőzkabin, amely – a német és osztrák hagyományokat követve – a termál naturisták számára fenntartott, több teremből, kerti pavilonból és medencéből álló részén helyezkedik el. De azoknak sem kell lemondaniuk a szaunáról és a gőzről, akik nem vallják a naturista nézeteket, a termál Vital Oase szekciójában mindezt szintén megtalálni, sőt itt többféle, gyógyhatású vízzel teli medencében is megpihenhetnek. A medencéknél minden esetben feltüntetik, hogy mennyi időt célszerű eltölteni a vízben, a medencék kipróbálásának sorrendjével kapcsolatban is kapunk hasznos tanácsokat.

Én a kora őszi napon másra se vágytam csak kicsit pihenni, meditálni. Ehhez választottam a Vital Oase kertjében megbújó szaunát, majd egy kiadós pihenés után kipróbáltam a meditációs szaunát, ezt követően – a javasolt öt perc erejéig – beleereszkedtem az ásványi anyagokban gazdag termálvízbe. Ezután a szelénnel és jóddal dúsított fürdő következett, amely egészen meglepő módon ellazított és végül lebegtem egy kicsit a holt tengeri ásványokban gazdag gyógyvíz tetején.

Helyhez öltözve

Helyhez öltözve

A sok fürdőzéstől viszont megéheztem. De ez itt nem jelentett problémát, a termál területén nem csak számtalan szárazföldi és vízi bár várja a vendégeket, hanem számos étteremben és önkiszolgáló gyorsétteremben beszerezhetők a bajor és a nemzetközi konyha kedvelt fogásai. A minőségre és a mennyiségre sem lehet panasz, a rántott húsom pont elég energiát adott a nap további részéhez.

IMG_20180906_135626

Bár nagyon igyekeztem, de így se lehetett mindent kipróbálni. Úszkáltam számtalan medencében, barlangfürdőztem, jártam a Kneipp-taposóban (mert nagyon szeretem és valóban nagyon jót tesz a lábnak), relaxáltam a sószobában, kipróbáltam a kövekből kirakott akupresszúrás talpmasszázs- pályát, majd eljátszottam a gondolattal, hogy a toszkán tájból átsétálok a színes fényekkel tarkított pihenőszobák valamelyikébe, és alszom egy jót.

Ám inkább kerítettem egy koktélt, elhevertem a kert egyik hintaágyában, és élveztem az erdingi indián nyarat.

Az indián nyár is nyár!

Az indián nyár is nyár!

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.