Tarte au Citron
Ma vendégségbe megyünk, de kérésre én viszem a desszertet. Tudom, hogy nem ez a legjobb alkalom a kísérletezéshez, de valahogy nem volt kedvem a bevált sütikhez.
Tarte au Citron
Tészta:
25 dkg finomliszt
17,5 dkg vaj
2 dkg nádcukor
1 tojás
2 ek víz
Töltelék:
2 tojás
10 dkg nádcukor
1,5 dl főzőtejszín
2 citrom reszelt héja és kifacsart leve
5 dkg vaj
A lisztet a vajjal elmorzsolom, hozzáadom a tojást és a vizet, majd a tésztát egy órára a hűtőbe teszem. A krémet összekeverem. 190 fokra melegítem a sütőt. A tésztát kinyújtom, pitetálba fektetem és beleöntöm a citromos krémet. Addig sütöm, amíg a krém megkeményedik és szépen megbarnul.