You are here: Home > Nem folyékony, de kenyér, Sör és korcsolya > Kenyérkoszorú házi fondüvel

Kenyérkoszorú házi fondüvel

A fondü a svájciak nagy ajándéka az emberiségnek. Az olvasztott sajtba mártott finomságokkal könnyű jóllakni és előkészítése sem igényel túl sok munkát. A klasszikus fondü hiányában azonban nem kell elkeseredni, egy nagyobb pitetálban mi is elkészíthetjük a magunk házi fondüjét.

IMG_20171216_130719

Kenyérkoszorú házi fondüvel

3 db 25 dkg-os camembert

2 adag a Mirelle-féle tökéletes pizzatésztából

4-5 gerezd fokhagyma

2 mk olasz fűszerkeverék

2 mk szárított oregánó

6 dkg vaj

IMG_20171216_121030

A tésztát a szokott módon elkészítem, kevés olasz fűszerkeverékkel megbolondítva. A megkelt bucit négy felé vágom és a négy buciból 6 közel egyforma zsemlét formázok. A sajtokat óvatosan megskalpolom, egynek alját és tetejét is levágom. A fokhagymákat megpucolom, a gerezdeket hosszába négy felé vágom. A sajtok metszetébe oregánót hintek, majd fokhagymatiplikkel összeillesztem és a sajttornyot a pitetál vagy sütőpapírral bélelt tortaforma közepébe illesztem, a bucikkal meg szépen körberakom. Amikor kész vagyok sóval finoman meghintem a tésztát és apró vajdarabokat szórok még rá. 185 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a bucik szép aranybarnára nem sülnek.

IMG_20171216_131039

 

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.