You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > MoszkvaTéR

MoszkvaTéR

A MoszkvaTéR Pestre költözött. Valljuk be, számomra nem is szűnt meg létezni. Egyszerűen nem vettem tudomást a névváltoztatásról, s mit oly sok ismerősöm, galád mód továbbra is lemoszkvatereztem a Moszkva teret.

Éppen ezért jó érzés, hogy van egy hely a városban, ami nem csak egy szűk, egyre szűkülő kör számára Moszkva tér, hanem cégtábla hirdeti, hogy itt bizony a spejzban és a konyhában is ott vannak az oroszok.
Nem is akármilyen társaság!

Nyíri Szása az Arany Kaviárral már örökre beírta magát a gasztronómia nagykönyvébe, s most a többi nagyágyúhoz hasonlóan ő is játszani tér be a Belvárosi Piacra, amely egyre inkább emlékeztet a barcelonai Merkat de la Boqueria-ra, ahová az ember nem csak a látványos zöldség- és gyümölcsválasztékért megy, hanem, hogy a piac oldalában meghúzódó kifőzdékben megtalálja a számára tökéletes reggelit vagy ebédet.

A Belvárosi Piac ügyesen épül, apránként, hitelességével hódítja meg a vendégeket és csábítja magához a séfeket, éttermeket, akiket vonz a lehetőség, hogy kicsit lazább, piacosabb körülmények között kínáljanak minőséget a vendégeiknek.

IMG_1689

Téli, melengető fogás az ellenállhatatlan borscs. Ezt a levest azt is szeretni fogja, aki a cékláért nem rajong.

Ebben a sorban a legújabb versenyző a MoszkvaTéR csapata, akik az autentikus orosz street food és bisztró konyha menüjéből válogatva a téli szezonban az ellenállhatatlanul finom borscs és szoljanka levessel, fűszeres vajban gazdag kijevi csirkével, hússal töltött házi pelmenyivel és kaviáros blinivel várják a nagyérdeműt. Az italok is az orosz télhez igazodnak, a vodka mellett kvasz, pezsgő és grúz tea szerepel a kínálatban.

moszkva1

Hangulatfotó. Minden együtt, ami egy jó vacsorához kell: kijevi csirke, grúz tea :)

Az Arany Kaviárban megismert és megszokott minőséget a MoszvaTéR fedélzetén egy egészen fiatal Szása, Sasha Kalinichenko biztosítja.

IMG_1617

Szása és Sasha

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.