You are here: Home > Reggel, este > Reggeli? Reggeli!

Reggeli? Reggeli!

A reggeli talán az egyik legkritikusabb pontja a napnak. Az utolsó pillanatig késleltetett kelés, a lakás elhagyásának tempója, a hirtelen felszínre kerülő problémák megoldása mind-mind a reggeli rovására megy. Pedig a reggeli fontos. Cozu barátnőmet idézve a reggelivel rúgjuk be az emésztés motorjait, attól a pár, jól megválasztott falattól pörög fel a szervezetünk.

Reggel nem kell hatalmas mennyiségeket enni, inkább arra érdemes odafigyelni, hogy értelmes alapanyagokat, megfelelő mennyiségű fehérjét, rostot és folyadékot vegyünk magunkhoz. Ehhez jó választás lehet egy szelet kenyér, felvágottal és zöldséggel, de tejjel felöntött müzlit, joghurtban elkevert granolát vagy akár valamilyen főtt kását is reggelizhetünk.

cappy1

Az én tökéletes reggelim: banános zabkása, latte macchiato, gyümölcslé és egy jókedvre derítően morcos medve :)

Bár én egy nagy pohár tejeskávéval indítom a napot, a Nők a legtöbb esetben kakaót, tejet vagy gyümölcslevet kapnak, hogy a tízórai szünetig meglegyen a kellő lendületük a tanórák túléléséhez és a barátnőkkel folyatott eszmecserékhez. Most épp a Cappy új italait tesztelik lelkesen, a reggelihez komponált, magas C-vitamin tartalmú 100%-os  Great Start gyümölcslevekkel meglehetősen elégedettnek tűnnek.

Ha még többet szeretnél tudni a reggeliről, szívesen válogatnál a különféle izgalmas alapanyagok között, akkor az alábbi írásaimat javaslom elolvasni:

Granola, az elfelejtett reggeli

Crumpet, az angol palacsinta

Brunch, az ebédnek is beillő reggeli

Müzli, nem csak reggelire

A tökéletes angol reggeli titka

Reggelizz, mint egy király

cappy3

Egy kiadós angol reggeli után minden sokkal jobb :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.