You are here: Home >Archive for április, 2012

Kenyérsütő

A blog indulásakor – kicsit több, mint 4 és fél éve – költözött be hozzánk az első kenyérsütő. Már régóta szerettem volna, aztán egyszer csak valaki megválni készült a maga remek készülékétől, s nekem nagyon jó áron sikerült megcsípnem. A kenyérsütő és én hamar igazi brigáddá nőttük ki magunkat. Számtalan kenyérfélét kísérleteztem ki,  a sütő […]

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Sumac, a Közel-Kelet fűszere

A szömörcéről legtöbbünknek a kellemetlen csípések jutnak csak eszébe, azonban a szömörcék családjába tartozó sumac  mint fűszer vált ismertté és kedveltté. Sumac-történelem, felhasználási javaslatok és receptek a Mindmegette oldalán. kép innen

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Pa Amb Tomàquet

A katalán kenyeret kilenc éve, a nászutunkon ismertük meg. Egyszerűen nagyszerű étel, elronthatatlan, a masszív fokhagymás attitűdje miatt csak közeli barátoknak és családtagoknak kínálandó. Pa Amb Tomàquet 4 gerezd fokhagyma 4 szelet friss kenyér olíva olaj 2-3 nagyobb, lédús paradicsom cseppnyi só A kenyeret közepesen megpirítom, majd a megpucolt fokhagymagerezdekkel alaposan bedörzsölöm. A paradicsomokat félbe […]

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Zserbó

Húsvétkor anyától egy dolgot kértem: készüljön ő a desszerttel. Vesztére megkérdezte, hogy mit szeretnék, s én rögvest rávágtam, hogy zserbót. Nagyszombaton anya egy akkora tepsi süteménnyel állított be, hogy azt hittem ítéletnapig zserbót fogunk enni, de a két bélpoklos Nő hétfő délutánra már el is tüntette az egészet. Zserbó 6 dkg cukor 20 dkg vaj […]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS